Nyhed

ÆRESPRIS TIL ALBERTE: "Det er kæmpestort at få at vide, at folk har kunnet bruge ens ting på den lange bane"

Alberte Winding er netop afsløret som årets modtager af DMAs ærespris

Sidste år gik den særlige ærespris ved Danish Music Awards til Sivas, og tidligere har navne som Lis Sørensen, Tim Christensen og Povl Dissing modtaget hæderen. Nu løftes sløret så for året modtager ved prisuddelingen, som finder sted på The Plant i København allerede i morgen (16/11, red.).

Der er tale om Alberte Winding, som gennem karrieren har markeret sig som både et af landets fremmeste børnemusik-navne og som "voksen"-sanger - senest med albummet Nye stjerner, som er skabt i samarbejde med Andreas Fuglebæk og udkom for få uger siden.

Danish Music Awards' Ærespris tildeles - med arrangørernes egen definition "en eller flere personer, som med deres kunstneriske virke gennem en længere periode har sat et markant og inspirerende fingeraftryk på dansk musik."


I en pressemeddelelse i forbindelse med dagens annoncering, kommer bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation IFPI (som udpeger vinderen af æresprisen) med følgende begrundelse for, at netop Alberte Winding nu modtager den eftertragtede pris:

"Alberte Windings skabertrang har på et utal af måder beriget os andre på tværs af årtier. Hun har lavet sange til hitlisterne, der i dag står som monumenter i dansk pop. Hun har begået et stærkt forfatterskab, som bringer hendes musikalitet og refleksioner ind i nye formater. Og som det mest prisværdige, har hun åbnet døren ind til musikkens vidunderlige verden for de vigtigste mennesker i vores samfund, børnene. Kære Alberte Winding. Danish Music Awards' Ærespris 2023 går med største selvfølgelighed til dig," hedder det i motivationen.

Alberte på scenen i Svenborg i sommeren 2020. Foto: Camilla Lundbye
Alberte på scenen i Svenborg i sommeren 2020. Foto: Camilla Lundbye


I GAFFAs decembernummer kan du læse et stort interview med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk - om såvel det aktuelle album som om den lange karriere, som nu honoreres med DMAs ærespris. I forbindelse med interviewet delte Alberte også sin tanker om den særlige hæder:

- Jeg synes, det er virkelig rart. Jeg fik det at vide nogen tid, før det blev offentliggjort, og jeg bliver bare rigtig glad, hver gang jeg kommer til at tænke på det. Fornemmelsen af at have været på den her lange rejse, og at der nu er nogen der siger 'det har været fint, Alberte, vi har haft brug for dig – du må gerne være her!' Det er virkelig rart, udtalte Alberte til GAFFA og uddybede:

- Som udgivende musiker er man afhængig af at være populær. Vi er afhængige af, at vi sælger nogle plader så vi kan komme ud og spille nogle koncerter. Det går op og ned. Og derfor er det kæmpestort at få at vide, at folk har kunnet bruge ens ting på den lange bane. Det går også godt for vores musik nu – vi kommer ud og spiller mange koncerter, det vokser og vokser. Og det samler vi på. Når man er yngre musiker kan man bruge rigtig meget tid på at tvivle på, om man kan bruges til noget. Så vi kigger på hinanden mandag morgen og siger 'ej, hvor er det fedt!'


ALBERTE FYLDER 60: Se de flotte billeder fra hele karrieren

ANNONCE