Nyhed

Annika Aakjær vinder pris for at have bidraget til udbredelsen af Højskolesangbogen

Annika Aakjær har netop modtaget "Den folkelige sangs pris" for sine tekster og sin evne til at fortolke og forny ældre sange. Prisen blev overrakt torsdag aften på Folkehøjskolernes Forenings årsmøde på Egmont Højskolen.

"En dygtig musiker, der med sans for lyrik, sangskrivning og stor humor formår at ramme bredt og udvide rammen for, hvad den folkelige sang er."

Sådan lød begrundelsen, da Den folkelige sangs pris blev uddelt på Folkehøjskolernes Forenings årsmøde på Egmont Højskolen ved Hou torsdag aften.

Prisen gives til personer, som har bidraget til udbredelsen af den folkelige sang og af Højskolesangbogen, og i år gik den til sanger og sangskriver Annika Aakjær.

”Vi har i år valgt at fejre en musiker og sangskriver, der forholder sig til de store samfundsmæssige udfordringer vi har, og formår at tage tilværelsens hverdagsproblemer op i et sanseligt og umiddelbart sprog, fyldt med humor, som kommer til live i melodier og det kunstneriske udtryk,” lød det blandt andet i motivationen fra udvalget bag kåringen.


Ny i Højskolesangbogen
Annika Aakjær er både musiker, sanger og sangskriver og optræder både på musikfestivaler, i teaterkoncerter, som entertainer og som skuespiller på det store lærred. I 2020 gjorde hun debut i den 19. og seneste udgave af Højskolesangbogen, hvor hun sammen med komponisterne Sara Grabow og Kristina Holgersen står bag melodien til ”Der findes en livstid for alting på jorden”.

Selvom hendes egne tekster ikke er at finde i Højskolesangbogen, var sangskrivningen i fokus hos juryen, der kaldte Annika Aakjær en ”kunstner, der formår at fortolke og forny ældre sange, så de genopstår og resonerer til et bredt mangfoldigt publikum.”

Annika Aakjær selv kalder prisen en stor hæder og anerkendelse.

”Jeg er meget beæret. For Højskolesangbogen og højskoletraditionen er så fin og folkelig og har dybde og rødder. Så jeg er glad for at føle, at jeg er med til at bære videre på en tradition,” siger Annika Aakjær, som deltog ved årsmødet.

Den folkelige sangs pris bliver uddelt hvert år af Folkehøjskolernes Forening i Danmark i forbindelse med foreningens årsmøde. Sidste år gik prisen til sanger og sangskriver Carl Emil Petersen, og af tidligere modtagere kan nævnes Sigurd Barrett, Anne Linnet. og Annisette. Med hæderen følger 25.000 kroner.

ANNONCE