Nyhed

EFTER DØDSFALD BLANDT FANS: Taylor Swift genoptager koncerter – men ændrer i programmet

Weekendens koncerter i Brasilien gik langt fra som planlagt

I fredags spillede Taylor Swift en ualmindelig varm koncert i den brasilianske storby Rio de Janeiro. Ifølge mediet Folha de S Paulo lå varmeindekset på koncertpladsen på svimlende 60 grader. Det var desuden ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer, hvilket resulterede i, at omkring 1000 mennesker besvimede under koncerten.

En af de fremmødte fans, 23-årige Ana Clara Benevides, omkom på tragisk vis før koncerten startede, da hun ifølge vennen og sygeplejersken Thiago Fernandes, besvimede og modtog cpr på stedet. Efterfølgende blev hun transporteret til et hospital, hvor hun døde af hjertestop. Det skriver Pitchfork.

Efter det tragiske dødsfald reagerede Swift på sine sociale medier, hvor hun gav udtryk for sin egen sorg over at miste en fan og samtidig kondolerede til Benevides’ familie og venner:


”Jeg kan ikke tro, at jeg skriver disse ord, men det er med et knust hjerte, at jeg kan fortælle, vi mistede en fan tidligere i aftes før min koncert. Jeg kan ikke engang beskrive, hvor fortvivlet jeg er over dette. Jeg har kun meget lidt information, ud over at hun var utroligt smuk og alt for ung,” skrev Swift blandt andet i en story på sin Instagram.

Det blev senere besluttet at udskyde lørdagens koncert i samme arena for at passe på fansene samt Swifts eget hold. I går aftes, søndag, trådte Swift dog igen op på scenen som planlagt, hvor temperaturen heldigvis også var blevet mere tålelig. Søndagens koncert bød dog på nogle sceneændringer, da Swift – efter opfordring fra sine fans – valgte at fjerne de pyrotekniske effekter, som var tiltænkt at supplere hit-sangen ”Bad Blood”.

Det var imidlertid ikke kun fredagens koncert, der resulterede i et dødsfald blandt Swift-fans.

Søndag morgen mistede også 25-årige Gabriel Milhomem Santos livet, blot før timer før han skulle ind og opleve verdensstjernen. Det skriver Mirror. Ifølge mediet var Santos faldet i søvn på den berømte strand Copacabana, mens hans to fætre var taget ud for at svømme, da tre mænd pludselig overfaldt ham. Santos vågnede under overfaldet, men endte med at blive stukket ihjel. Hans familie har efterfølgende udtalt, at han vil blive begravet i dag, mandag, iført det tøj, han havde lavet til Swift-koncerten.


Den udskudte Taylor Swift koncert lørdag aften forventes at blive afviklet senere i aften, den 20. november. 

Taylor Swift-effekten skal få flere amerikanere til stemmeurnerne

ANNONCE