Nyhed

EFTER UDSOLGT HYLDESTAFTEN: Peter Belli mindes med talk og koncert i foråret

Efter udsolgt hyldestarrangement i Roskilde er der nu endnu en chance for at mindes den store rockstemme

I juni landede den triste nyhed om, at den danske rockveteran Peter Belli var gået bort i en alder af 79 år. I de følgende dage strømmede mindeordene ind på de sociale medier - og TV2 overraskede med et gribende afskedsinterview, optaget inden Bellis død til Michael Bertelsens portrætserie Det sidste ord.

Siden blev Belli hyldet ved et eksklusivt mindearrangement i Roskilde i september, hvor Michel Belli og hans band Den syvende søn gav koncert - inklusive et par Peter Belli-hits - og GAFFAs Espen Strunk fortalte om Bellis liv og musik.

Billetterne til hyldestaftenen i Roskilde blev revet væk - men nu er der en ny chance for at mindes Peter Belli og hans musik. Det er Viften i Rødovre, som inviterer til en aften i Bellis tegn den 27. marts klokken 20.00. Billetter koster 190 kroner og er i salg her.


Gennem sin lange karriere nåede Peter Belli at brede sig over såvel rock og dansktop som skuespil, ligesom han lagde stemme til en række tegnefilm. Blandt de mere mindeværdige er således Bellis "rolle" som blæksprutten i den animerede klassiker Bennys badekar fra 1971.

Den syvende søn med Michel Belli i front er aktuelle med albummet Alt på spil. Pressefoto
Den syvende søn med Michel Belli i front er aktuelle med albummet Alt på spil. Pressefoto

"Kom og vær med til en helt særlig begivenhed, hvor vi fejrer Peter Bellis enorme bidrag til den danske musikverden," lyder det fra arrangøren, som uddyber:


"Rockjournalist Espen Strunk vil dykke ned i Peter Bellis livshistorie, hans succeser og den markante indflydelse, han har haft på dansk musik gennem hele sin 50-årige karriere. Peter Bellis søn. Michel Belli og hans band Den Syvende Søn bringer udvalgte Ulven-numre til live og spiller også sange fra hans egen albumaktuelle plade, Alt på spil."

Få dage efter arrangementet i Roskilde i september gik Michel Belli på scenen og hyldede sin far ved uddelingen af Det Danske Rockakademis hæderspriser i Amager Bio den 17. september. Peter Belli nåede at modtage nyheden om, at han havde modtaget hædersprisen, men kom altså ikke selv til at opleve den store aften, hvor en række kolleger vil fortolkede sange fra både hans og aftenens anden prismodtagers -  Annisette Koppel - respektive bagkataloger.

EN SIDSTE SANG: Hør rørende duet mellem 79-årige Peter Belli og søn


ANNONCE