Nyhed

Familien tog røven på Aarhus

Gæsterne på HeadQuarters fik sig noget af en oplevelse i nat, da Benjamin Havs husorkester Familien pludselig dukkede op med en tretrins-gæste-raket

Løse og faste rygter har svirret i løbet af ugen mellem musikglade aarhusianere, som ofte har deres gang i den lavloftede kælder på Valdemarsgade. For kunne det virkelig passe? Ville Benjamin Hav og Familien dukke op i kælderen en tilfældig torsdag aften i november uden yderligere varsel?

Det aarhusianske spillested og natklub HeadQuarters åbner hver uge deres intime scene for spirende musiktalenter og skæve musikalske indslag, som kan tilfredsstille selv den kræsne musiklytter. Pladsen er trang, men hyggelig, og det virkede derfor højest usandsynligt, at en kunstner som Benjamin Hav og Familien skulle dukke op en sen torsdag aften - ensemblet skal trods alt spille i Royal Arena på lørdag i næste uge. 

I tirsdags bekræftede HeadQuarters selv en del af rygtet, da de slog et billede op af Familien på deres sociale medier med den sparsomme tekst: "Vi har en overraskelseskoncert til jer ved midnat på torsdag". Men der var stadig intet billetsalg eller nogen Facebook-begivenhed, som kunne løfte sløret for flere detaljer.


Derfor var det ikke mærkeligt, at spændingen om det uforudsigelige nærmest flød ud fra spillestedet, da dørene åbnede klokken 22.00. Hvis man nogensinde har været på HeadQuarters en sen torsdag aften ville man i nat have lagt mærke til, at der var en del flere gæster i kælderen end normalt. Hvisken gik i krogene. For havde Benjamin Hav ikke lige udskudt to koncerter, da han for nyligt mistede et nærtstående familiemedlem? Snakken gik, og flere spurgte hinanden "tror du, han kommer?" og "skulle de ikke spille et andet sted i aften?". 

Ved midnatstid trådte Familien ganske rigtig nok ind på scenen, og startede den fætter-kusine-fest, man rent faktisk gerne vil med til. Lydprøven foregik med publikum i øjenhøjde - bogstaveligt talt, da scenen ikke er meget højere end en sko på højkant. En ung mand blandt publikum udbrød "ej, hvor de groover", hvilket man må give ham ret i. Lydprøven blev smidigt integreret i koncerten. Nærmest som et underholdende åbningsnummer, og guitarist Emil Falk gjorde sit ypperste for at fastholde publikums opmærksomhed, hvis blikke flakkede frem og tilbage mellem familiefesten på scenen og døren mod backstagelokalet. 

Den opmærksomme koncertgæst havde nemlig spottet, at der stod to ubenyttede sangmikrofoner forrest på scenen, og at det måtte være et spørgsmål om tid, før en af dem ville komme i brug. Efter tre-fire numre bød Familien det første adoptivbarn velkommen på scenen, som var Aarhus-darlingen Thøger Dixgaard. Medlem af det nu hedengangne Flødeklinikken og adoptivbarn i Familien denne nat inviterede publikum til fællessang med perlerækken af lytterhits med kærlige drys af Aarhus-referencer hist og her. Blandt andet "Former" fra 2014, hvor Dixgaard afslørede, at han faktisk havde skrevet sangen om en pige, han havde mødt på HeadQuarters. Efter én lang lovestorm til Aarhus, blev adoptivbarnet byttet ud med et nyt adoptivbarn - eller måske nærmere adoptivfar? Aarhus-koryfæ og far til Familiens guitarist Mek Pek trådte nemlig op på scenegulvet, og fik rystet familiefesten sammen til et punkt, hvor ingen havde lyst til at tage hjem. 


Aftenen blev afsluttet med den spirende adoptiv-kusine Ameli Dot, som spiller support på Benjamin Hav og Familiens efterårsturne Big Show!, og selv drager på sin hidtil største headliner-tour i 2024. Det kan godt være, at the man himself ikke viste sig på aftenen, men der er ingen tvivl om, at gæsterne på HeadQuarters fik en uventet og overraskende musikalsk familiefest, som ikke bliver glemt lige foreløbigt.

LÆS OGSÅ: HER ER DE FØRSTE NAVNE TIL NORTHSIDE 2024: Verdens største queer-ikon og triphop-legender iblandt

ANNONCE