Nyhed

SHANE MACGOWAN ER DØD: Her er hans stærke duetter med Nick Cave og Sineád O'Connor

Vennerne Cave og MacGowan indspillede en single med hinandens sange og en mindeværdig duet

Shane MacGowan er død i en alder af 65 år, forlyder det fra hans enke i et opslag på Instagram tidligere i dag.

"Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det her, så jeg siger det bare som det er," indleder Victoria Mary Clarke opslaget, som er ledsaget af et fotografi af en yngre udgave af MacGowan - naturligvis holdende både en cigaret og et glas.

Med den triste, men måske ikke helt overraskende, nyhed er det tid til at sende tanker til de pårørende - og til at mindes den musik, MacGowan efterlader. Fra de i alt syv album med The Pogues, over udgivelserne med Shane MacGowan & The Popes til de mindeværdige samarbejder med kendte kolleger, som MacGowan også nåede at indspille.


"Guderne må vide, præcis hvornår jeg mødte Shane første gang," udtalte Nick Cave til The Irish Times i forbindelse med MacGowans 60 års fødselsdag for fem år siden og tilføjede:

"Han kan sikkert huske det. Shane har en forbløffende hukommelse. Vi har tilbragt meget tid sammen, mange nætter i årenes løb. Jeg tror, vi var de eneste to mennesker, som kunne holde hinanden ud."

Nick Cave og Shane MacGowan udgav en fælles single på Mute Records i 1992.
Nick Cave og Shane MacGowan udgav en fælles single på Mute Records i 1992.


Sikkert er det imidlertid, at Cave og MacGowan udgav en fælles single med i alt tre sange tilbage i 1992. Her fortolkede Nick Cave The Pogues-sangen "Rainy Night in Soho," mens MacGowan havde valgt at give sit bud på Caves sang "Lucy." 

Derudover kan man på singlen nyde de to makkere i duet på en fortolkning af "What a Wonderful World," som var et hit med Louis Armstrong i kølvandet på den oprindelige udgivelse i 1967.

Du kan høre sangen lige her - sammen med 1995-versionen af The Pogues' "Haunted," som MacGowan genindspillede sammen med Sineád O'Connor til soundtracket til den romantiske komedie Two If By Sea (1996) med Sandra Bullock.


Samme år medvirkede MacGowan i øvrigt på Caves populære album Murder Ballads, hvor han sang med på albummets afsluttende Bob Dylan-cover, "Death is not the End."

  

Shane MacGowan udgiver kunstbog - inklusive sjældne fotos med store stjerner

ANNONCE