Nyhed

STÆRKE SAGER: Ny film om Nick Caves vilde punktid får dansk premiere - men kun i én biograf

Aktuel dokumentar om Nick Caves gamle band The Birthday Party bliver vist i en forstadsbiograf fra næste uge

I 2020 var Nick Caves liv og karriere genstand for en stor udstilling i Den Sorte Diamant, som også fik besøg af manden selv til hans første møde med pressen i årevis. Sidste år var han tilbage i landet for at åbne sin turné i Aarhus - og så sent som i sommer kunne den nu 66-årige rocklegende opleves i sin rolle som forfatter på Heartland Festival.

Nu er der så atter godt nyt til Caves danske disciple. Denne gang drejer det sig om det tidlige, vilde år - længe, inden Cave havde fået lagt stofferne på hylden og var blevet både forælder, forfatter og anerkendt som en af rockens største, nulevende sangskrivere.

Det er nemlig Mutiny in Heaven, som får dansk premiere - en film om Caves tid med bandet The Birthday Party i slutningen af 70'erne og starten af 80'erne. Bandet nåede at udgive fire studiealbum og sikre sig et ry som et balstyrisk livenavn, inden de gik hver til sit og Cave dannede The Bad Seeds, som i forskellige former har fulgt ham lige siden.


The Birthday Partys bassist Tracy Pew døde allerede i 1986 i en alder af blot 28 år, og i 2009 døde gruppens originale guitarist Rowland S. Howard som 50-årig. De tre overlevende bandmedlemmer – Nick Cave, Mick Harvey og Phil Calvert – bidrager alle i den nye film, som er instrueret af Ian White og desuden trækker på gamle liveoptagelser samt nye animationer.

Det er dog kun en enkelt, dansk biograf, som har valgt at vise Mutiny in Heaven - nemlig Valby Kino, hvor filmen spiller fra 16.-22. november. Der er billetter i salg lige her.


FANTASMAGORI I BLÅT: Stort interview med koncertaktuelle Mick Harvey

ANNONCE