Nyhed

TRIST NYT: Shane MacGowan er død, 65 år gammel

Den respekterede irsk-engelske sanger og sangskriver er gået bort efter flere år med svækket helbred

I betragtning af hans notoriske og mangeårige forbrug af stoffer, alkohol og cigaretter er det måske mere overraskende, at det ikke er sket før. Men nu er det altså en realitet - Shane MacGowan er død i en alder af 65 år, forlyder det fra hans enke i et opslag på Instagram tidligere i dag.

"Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det her, så jeg siger det bare, som det er," indleder Victoria Mary Clarke opslaget, som er ledsaget af et fotografi af en yngre udgave af MacGowan - naturligvis holdende både en cigaret og et glas.

"Shane, som altid vil være mit lys, mine drømmes mål, mit livs kærlighed, den smukkeste sjæl og engel, solen, månen, begyndelsen og slutningen på alt, hvad jeg holder af, er taget afsted for at være sammen med Jesus og Maria og hans smukke mor Therese," skriver Clarke og tilføjer:


"Det har været en ubeskrivelig velsignelse at have mødt ham, have elsket ham og været så uendeligt og ubetinget elsket af ham, og at have haft så mange års liv og kærlighed, glæde, sjov, latter og eventyr sammen. Jeg kan umuligt beskrive mit tab og min længsel efter bare ét til af hans smil, som lyste min verden op."

MacGowan, som har været indlagt af adskillige omgange de senere år, slog igennem som frontfigur i bandet The Pogues i firserne, og huskes i en bredere offentlighed især for den uforglemmelige, mørke julesang "Fairytale in New York" fra 1987.

MacGowan nåede også at indspille med en række prominente venner og kolleger - herunder Nick Cave, med hvem han indspillede en duet-version af klassikeren "What a Wonderful World" i 1992.


Shane MacGowan udgiver kunstbog - inklusive sjældne fotos med store stjerner

ANNONCE