Nyhed

Duff McKagan udgiver nyt soloalbum på fredag - og taler ud om panikangst og misbrug

Guns N' Roses-bassisten er klar med karrierens tredje soloalbum og giver åbenhjertigt interview til britisk avis

For næsten nøjagtig tredive år siden tog GAFFA en tur til Los Angeles og besøgte Guns N'Roses-bassisten Duff McKagan i øveren, hvor han var i færd med at forberede sit første soloalbum. Fredag er der så atter nyt fra den i dag 59-årige musiker i form af albummet Lighthouse. Du kan høre førstesinglen Longfeather herunder.

Titlen på albummet henviser blandt andet til McKagans mangeårige hustru, som har bakket ham op gennem store personlige problemer - ikke mindst voldsom angst og selvmedicinering med alkohol.

“Jeg har en fantastisk kone - hun har altid været et fyrtårn af håb, skønhed og spænding, og jeg ville gå igennem hvad som helst for hende. Hun har fået mig igennem så meget lort. Hun er mit fyrtårn, men i et større perspektiv søger vi alle sammen efter noget. Det handler om håb og om at forundres over, hvad der mon kommer til at ske," udtaler McKagan i et stort interview med den britiske avis The Guardian.


Duff McKagan på scenen med Guns N' Roses i halvfemserne. Foto: Gene Kirkland
Duff McKagan på scenen med Guns N' Roses i halvfemserne. Foto: Gene Kirkland

I interviewet fortæller han også ærligt om sine alvorlige misbrugsproblemer, som nåede en foreløbig kulmination netop omkring den tid, hvor GAFFA besøgte ham i Los Angeles i forbindelse med solodebuten. Få måneder efter blev McKagan indlagt på hospitalet med betændelse i bugspytkirtlen og en melding om, at han ville dø, hvis han ikke stoppede med at drikke.

Med de klare udmeldinger om alvorlige, mentale helbredsproblemer skriver McKagan sig ind i en tiltagende tendens i musikbranchen til at tale åbent om psykisk sygdom.


"Det kan være en hjælp, når en af os rækker hånden op og siger 'hey, jeg lider under det her. Du er ikke alene. Jeg forstår det.' Angstanfald og depression handler ikke om ikke at kunne klare tilværelsen, det er en kemisk ubalance som fejer benene væk under sig," udtaler McKagan til The Guardian.

Langt fra fordums storhed


ANNONCE