Nyhed

EFTER 11 ÅRS UDGIVELSESTAVSHED: Outlandish er tilbage med nyt album

”Det er et symbol på vores ’genfødsel’ post Outlandish breakup i 2017”

Der er gået nogle år, siden Outlandish sidst var albumaktuelle. 11 år for at være helt præcis. Men nu er de tilbage og mere end klar til at dele ny musik.

Den 27. oktober udgiver gruppen således deres 6. studiealbum, der har fået titlen The Cornershop Carnival. Outlandish har allerede teaset for albummet med flere single-udgivelser - blandt andet nummeret ”Leyla” – en sang om kaosset og roen, som alle kærlighedens følelser fører med sig, som det lød dengang.

Med The Cornershop Carnival præsenterer Outlandish ni nye numre, som ifølge en pressemeddelelse handler om ”emner der udelukkende kredser om ting, som betyder og har betydet noget for os de sidste fem år: Udvikling, stilstand, mental sundhed, kærlighed, børn, eftermæle og kampen for at hvile i sig selv, når tingene omkring dig ændrer sig.”


Outlandish var en tremandsgruppe i årene 1997 til 2017, hvorefter medlem Isam Bachiri, eller blot Isam B., forlod gruppen for at udfolde sig som soloartist. De resterende to medlemmer, Lenny Martinez og Waqas Qadri, brugte tiden efter bruddet på at genfinde sig selv i en Outlandish 2.0 version. Det kommende album er et billede på den rejse, uddyber duoen i pressemeddelelsen:

”Vores musik er grænseløs og tidløs, og vi har de seneste år arbejdet under temaet ’The Cornershop Carnival’, som er vores musikalske grønthandler, hvor der ingen regler er, vi bestemmer, hvad der skal på hylderne og hvordan det hele skal blandes. Det er et symbol på vores ’genfødsel’ post Outlandish breakup i 2017.”

The Cornershop Carnival udkommer samme år, som Outlandish kan fejre 20-års jubilæum for deres gennembrudsalbum Bread & Barrels Of Water, der blandt andet indeholdt hit-sangene  "Aicha” og ”Guantanamo”.


Det nu jubilæumsaktuelle album modtog dengang fem stjerner af GAFFAs anmelder Christian Grubert:

”Debutalbummet var ikke perfekt, det havde åbenlyse fejl, især hvis man spørger Outlandish selv. Derfor er Bread And Barrels Of Water noget mindre poppet end Outland’s Official. Produktioner er blevet mere præcise, og der er blevet skruet mere op for Outlands trademark: etniske elementer. Det har hjulpet enormt meget, men det har stadig ikke gjort det perfekt, gudskelov. Numre som "Gritty," "Peelo," "A Donkey Named Cheetah" og især "El Moro," et af pladens allerbedste numre, viser, hvor meget hårdere lyden er blevet,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Hør "Leyla" fra det kommende album 


One Love med allemands-mangfoldighed

ANNONCE