Nyhed

EFTER VOLDTÆGTS-ANKLAGER: Marilyn Manson indgår forlig i voldtægtssag - igen

"Over de sidste to og et halvt år har jeg stiltiende skulle udstå trusler, mobning, chikane og forskellige former for intimidering"

Rækken af alvorlige overgrebsanklager mod Marilyn Manson har de sidste år hobet sig op. Nu er der dog tilsyneladende blevet sat punktum i (endnu) én af sagerne.

Manson har nemlig indgået forlig i en sag fra 2021, hvor en anonym kvinde anklager Manson, hvis borgerlige navn er Brian Hugh Warner, for at have voldtaget, truet og frataget hende mad. Det skriver Pitchfork.

I kølvandet af forliget har den anonyme kvinde dog delt en skriftlig udtalelse gennem sin advokat. Heri sætter hun ord på sagens udfald samt sin beslutning om at acceptere forliget: 


”Jeg var fuldt ud forberedt på retssagen og havde aldrig i en million år troet, at jeg nogensinde ville indgå forlig, men over de sidste to og et halvt år har jeg stiltiende skullet udstå trusler, mobning, chikane og forskellige former for intimidering, der er blevet forstærket over de sidste par uger,” forklarer hun. 

I den skriftlige udtalelse fortæller hun medvidere, at en retssag ville betyde, at hun kunne miste retten til sin anonymitet samt til at fortælle sin historie uden at blive udsat for victim blaming af offentligheden.

Hun afrunder udtalelsen med følgende budskab: 


”Hvis der er andre ofre, der læser dette – vid, at du er elsket og støttet, også selvom det ikke føles sådan, og på trods af alt hvad jeg har været igennem, fortryder jeg ikke et sekund, at jeg sagde fra.”

Marilyn Manson i Store Vega, København, juni 2015. Foto: Morten Rygaard
Marilyn Manson i Store Vega, København, juni 2015. Foto: Morten Rygaard

Mansons advokat har ligeledes udtalt sig om forliget og fortæller, at Manson "er glad for at denne sagsøger, ligesom i de andre retssager, der blev opgivet uden betaling, har indvilliget i at droppe sin sag til gengæld for en forsikringsudbetaling, som repræsenterer en brøkdel af hendes krav, og som er langt mindre end omkostningerne for Brian ved at gå videre med retssagen."


Tidligere i januar indgik Manson et forlig med en anden kvinde, der også har beskyldt musikeren for voldelige og seksuelle overgreb. 

Den veritable bølge af anklager mod Manson blev indledt, da hans ekskæreste, skuespilleren Evan Rachel Wood, i 2021 gik ud på sine sociale medier og beskyldte Manson for grooming, misbrug, hjernevask og manipulation, mens de var i et forhold fra 2007-2010.

Sagen tog en drejning, da Manson senere gik til modangreb og sagsøgte Wood for injurier og for at ville ødelægge hans navn og karriere.  

Marilyn Manson anklages for seksuelle overgreb på mindreårig

ANNONCE