Nyhed

GENNEMSNITSDANSKER: Malte Ebert annoncerer ny Danmarksturné – og indtager Royal Arena igen

Ebert vender tilbage til Royal Arena for første gang siden begravelsen af sit alterego Gulddreng

I april måned besøgte Malte Ebert koncertsalene i landets fem største byer med sit show Mellem Himmel & Jord. Et musikalsk show som, udover Eberts sange, også trak på genrer som comedy, talkshows og sitcoms – og som GAFFAs anmelder Ivan Rod kaldte ”sjovt, absurd og musikalsk godt og solidt”:

”Karakteristisk for Malte Eberts stil synges og spilles en række numre (nye og manipulerede gamle). Alle er lidt (u)forudsigelige, lidt (selv)ironiske – men også ganske enkelt storslåede. Jeg er ikke et sekund i tvivl om Malte Eberts (og bandets) kvaliteter. Han er selv stowt nærværende og selvbevidst, tydeligt rundet af rutinens tyngde,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Nu er Ebert klar med endnu et show, der også denne gang bryder genrekonventionerne. Det nye show har titlen Gennemsnitsdansker og får premiere til efteråret 2024, hvor Ebert besøger hele Danmark.


Om tankerne bag titlen og showet udtaler Ebert i en pressemeddelelse:

”Udover den massive kærlighed, jeg fik med på touren sidste år, så fik jeg også hug af kultureliten for, om jeg ville være seriøs musiker, der blev spillet i radioen eller en gøgler, der stod på de skrå brædder, men jeg føler mig faktisk enormt privilegeret over at være et sted, hvor jeg både kan give publikum noget at grine af og blive rørt over. Jeg føler, at jeg hviler i alt, hvad jeg rummer og de forskellige tangenter jeg har. Men det gav mig også en masse tanker om, hvem vi er som mennesker og hvem vi stræber efter at være. Hvilke kasser vi gerne vil passe ind i og hvilke vi gerne vil være specielle,” fortæller Ebert og fortsætter.

”Det fik mig virkelig til at tænke, at det mest interessante menneske måske netop er gennemsnitsdanskeren? Det har jeg i al fald tænkt mig at finde ud af. Vi har alle sammen gode historier og er samtidig ”bare” en del af en statistik. Det synes jeg, der er noget spændende ved. Jeg lærte så meget i processen af at skrive, øve og fremføre mit sidste show, og nu kribler det fingrene for at bruge alt det, som jeg har lært, men i et helt nyt show. Et show, der bliver lidt sjovere, lidt vildere og fyldt med overraskelser.”


Gennemsnitsdansker-turnéen starter i Randers den 4. oktober 2024 på Værket og slutter godt halvanden måned senere med en optræden i Royal Arena den 23. november. Sidstnævnte show er ekstra særlig, da det bliver første gang, Malte Ebert indtager arenaen i eget navn, siden han i 2018 lagde sit populære alterego Gulddreng i graven med en stor afskedskoncert.

Ebert har de seneste år gjort sig bemærket for sin musik på flere måder. I 2021 medvirkede han i TV2-programmet Toppen af Poppen, og sidste år var han både aktuel med sangen ”Kun Med Dig” fra programserien Min Sang Til Danmark samt titelsangen til 2022-julekalenderen Julehjertets Hemmelighed på DR1. I anledningen af Hendes Majestæt Dronningens regentjubilæum gik han desuden viralt for sin optræden med sangen ”Må jeg kalde Dem for Du”.

Det officielle billetsalg til turnéen 2024 starter onsdag den 1. november 2023 klokken 10 via Live Nation og Ticketmaster.


Se den fulde turplan nedenfor

 • 04.10.24 - Værket, Randers
 • 05.10.24 - Musikteatret Holstebro, Holstebro
 • 11.10.24 - Musikhuset Aarhus, Aarhus
 • 18.10.24 - Odeon, Odense
 • 19.10.24 - Vejle Musikteater, Vejle
 • 25.10.24 - Alison, Sønderborg
 • 01.11.24 - Musikhuset Esbjerg, Esbjerg
 • 02.11.24 - Comwell Teatersal, Kolding
 • 07.11.24 - Ringsted Kongrescenter, Ringsted
 • 08.11.24 - MCH Teatersalen, Herning
 • 09.11.24 - Aalborg Kongres & Kulturcenter, Aalborg
 • 15.11.24 - Ollerup Arena Svendborg, Svendborg
 • 16.11.24 - Tinghallen, Viborg
 • 23.11.24 - Royal Arena, København

MALTE EBERT-INTERVIEW: ”Pludselig skulle jeg stille mig frem og være mig selv. Og hvem var jeg på det tidspunkt?”

ANNONCE