Nyhed

KULTURSALONERNE GISSELFELD: Her er de første navne på festivalplakaten 2024

En af artisterne kommer til at fejre sit 30 års jubilæum på scenen til næste års festival

Danmarks ”langsomme” festival har kun to år på bagen, men har alligevel haft besøg af flere prominente navne i slotsparken ved Gisselfeld Kloster. Nu er Kultursalonerne Gisselfeld klar til at løfte sløret for de første navne til næste års festival, som finder sted den 9. til 11. august.

Første navn på plakaten er svenske Lisa Ekdahl. I 2024 kan hun fejre sit 30års jubilæum for debutalbummet Vem Vet. Slotshaven kommer derfor til at danne ramme om noget af fejringen, når Ekdahl giver koncert. Med sig har hun musikerne Mathias Blomdahl (guitar), Andreas Nordell (bas), Ola Winkler (trommer) og Daniel Gahrtonn (piano, synth og saxofon).

I april 2023 var Ekdahl aktuel med sit 15. album Bang Bang I Mitt Hjarta. Et album, som modtog fem stjerner fra GAFFAs Jan Opstrup Poulsen med ordene ”Umanerligt henførende sange fra den svenske stjerne.”


Næste navn er journalist og dokumentarist Anders Agger. Han kommer til at indtage festivalens såkaldte Samtalescene, hvor han vil dele ud af dine erfaringer som journalist og de overvejelser, man blandt andet må have for øje, når man laver journalistik som han gør i sin programserie Indefra.

Sidste navn på plakaten, indtil videre, er en jazztrio bestående af Jakob Bro, Palle Mikkelborg og Marilyn Mazur. Sammen er de albumaktuelle med en gengivelse af Bro og Mikkelborgs 2018-album Returnings. Trioen har spillet sammen ved flere lejligheder, blandt andet i 2020 hvor de gav koncert i Haveselskabets Have på Frederiksberg.

Festivalen Kultursalonerne Gisselfeld havde sin debut i 2022. Programmet byder på en bred pallette af kulturoplevelser lige fra små intimkoncerter, oplæsninger og rundvisninger til debatter og talks. Den røde tråd i festivalens program er tilbyde et ”rum for tid til fordybelse, samtaler og oplevelser i særklasse,” som festivalbeskrivelsen lyder i en pressemeddelelse.


Det er allerede nu muligt at købe billetter til næste års festival. Billetterne kan findes her.

REPORTAGE: Kultursalonerne på Gisselfeld Kloster – en minimalistisk pendant til Heartland Festival

ANNONCE