Nyhed

MAGISKE STEDER: Charli XCX og Sam Smith udgiver single, der hylder queer-miljøet og unikke venskaber

Det er første gang Charli XCX og Sam Smith udgiver en single i fællesskab

Et nyt musikalsk samarbejde har set dagens lys. De to popartister, Charli XCX og Sam Smith, udgav i går deres første fælles single med titlen ”In the City”. Samarbejdet kommer dog ikke som en total overraskelse, da XCX allerede havde hintet, at noget var på vej mellem de to musikere. 

I musikvideoen til sit nummer ”Speed Drive” fra den nye Barbie-film, ser man XCX modtage et opkald fra Smith, der spørger, hvad popsangerinden mener om ”det nye mix”. Smith fortæller desuden, at de snart skal indsende materialet, så de kan få det ud.

Med udgivelsen af den nye single ”In the City” står det nu klart, at det var dén sang, Smith refererede til. Ifølge Pitchfork har XCX i en pressemeddelelse udtalt følgende om singlen:


”Sangen handler om at finde de mennesker, du virkelig elsker og klikker med gennem vilde nætter i byen og fester på magiske steder. Den handler om at føle sig accepteret, det storslåede ved at blive budt velkommen i queer-miljøet samt de mennesker, du kun møder én gang i livet, mens du er der,” forklarede XCX.

Charli XCXs store gennembrud kom i 2012, da hun samarbejdede med den svenske duo Icona Pop på megahittet ”I Love It”. Året efter udgav hun sit debutalbum True Romance, og sidenhen har hun hittet med singler som ”Boom Clap”, ”Break the Rules, ”Doing It” og ”Boys”. I 2022 udkom hendes femte studiealbum Crack, som blandt andet modtog fire stjerner af GAFFA.  

Sam Smith har efterhånden en række megahits i bagagen. Han gjorde sig første gang bemærket i 2012 ved at lægge vokal til Disclosures sang ”Latch”. Et år senere var hans vokal også at høre på Naughy Boys massive hit ”La La La”. Smith debuterede selv som soloartist i 2014 med albummet In the Lonely Hour, der blandt andet indeholdt numre som ”Stay With Me” og ”Money on My Mind”.


I januar 2023 udgav han sit anmelderroste fjerde album Gloria, og senere i april lagde han også vejen forbi Danmark med en koncert i Royal Arena. GAFFAs Camilla Fuhr anmeldte koncerten og kvitterede med fem stjerner og ordene ”Hold nu op, Sam Smith kan synge”.

”Sam Smiths vokaler er smukke og nærværende, og publikum behøvede egentlig ingen opvarmning fra stjernen. Vi kendte alle sangene. Sam Smith har så mange hits at trække på, og der var meget få numre, der ikke har været fast repertoire på hitlisterne og i radioen. Fede rytmer, et suverænt kor, musikere i pailletter og Sam Smith som kransekagen pakket ind i grønne og pink gevandter,” lød vurderingen blandt andet.

Hør den nye single fra Charli XCX og Sam Smith


KOMMENTAR: Sam Smith som non-binær flertalsperson – krænkelsesparathed eller almindelig høflighed?

ANNONCE