Nyhed

CLUB AWARDS 2024: Og vinderne er...

Folket har talt: Suspekts tourbus regerer kongeriget med kronjuvelerne frit fremme.

En fagjury har udvalgt de nominerede, og så er stafetten ellers givet videre til kongerigets kyndigste klubgængere. Ind imellem at Bella Centret første påskedag fik det ene molotov-cirkelspark efter det andet, blev der også tid til at udråbe vinderne i otte kategorier.

Årets Danske Club:
Arch, København 
Gazzværket, Aabenraa
Hornsleth Bar, Aarhus
KB3, København
Retro, Helsingør
Vinder: Dansebar, Roskilde
Et Joachim B. Olsen-stenkast fra det orange epicenter sætter domkirkebyens Dansebar både Arch og KB3 til vægs. Kampen om Sjælland er afsluttet med en Danmarks-sejr.

 


Årets Danske Club Hit:
Faustix – "De Første Kærester På Månen"
Gobs – "Tak For Sidst"
Morten – "Something To Hold On To"
Tessa – "Hvor Som Helst"
Tobias Rahim – "Vi 1"
Vinder: Ude Af Kontrol Ft. Hedegaard – "Hey Ho"
En hårdhændet og svulstig Melbourne big room hybrid, der er alt andet end under al kritik. Definitionen på en banger, der af GAFFA blev særligt fremhævet på UAK’s 2023-udgivelse, Bedre sent end aldrig. Ude af Kontrol og Hedegaard har nu “Hey Ho”-håneretten som Årets Danske Klubhit. Certified tramper-ambrosia by public opinion.

 

Årets Danske Club Navn:
Emil Lange
Faustix
Hedegaard
Morten
Ude Af Kontrol
Vinder: D1ma
En kunstner, der slet ikke har nået toppen endnu. På nogen som helst måde. GAFFA anmeldte artisten to gange sidste år. Både under artistens skandale-ramte debutkoncert, der fik den jyske ungdom på Jelling 2023 til at vælte hegnet. Og samme år på Roskilde Festival, hvor et midnats-show gjorde drømmenes arena, til en kollektiv måneskinsdans. En artist, der med stærkt stigende club-kilometer i benene kun kan gå hen og blive varmere end solens indre.Årets Danske Remix
Ashibah – Lau. Ra – "Dope With Me" (Ashibah Remix)
Faustix – Jengi – "Bel Mercy" (Faustix Remix)
John Alto – Christopher – "Hope This Song Is For You" (John Alto Remix)
Night/Moves – Pegboard Nerds & Stonebank – "Welcome To The Club" (Night/Moves Remix)
Rikke Darling – Hedegaard – "Bored" (Rikke Darling Remix)
Vinder: Boye & Sigvardt – Medina – Kun For Mig (Boye & Sigvardt Remix)
I 2022 var GAFFA en smule nærige med akkoladerne, da remix' og producerduoen Boye og Sigvardt stod for skud som dj’s på SmukFest. Omvendt er vores kærlighed til Medinas sangskattekammer intakt efter en respektindgydende pragtpræstation i 2023, der fik enhver hater til at shut the fuck up. Der er, når kortene gøres op, ikke noget at sige til at remixet af denne udødelige danske club-banger er folkets foretrukne. 


Årets Danske DJ
Ashibah
Fabian Mazur
Hedegaard
Kölsch
Morten
Vinder: Emil Lange
GAFFA anmeldte i 2022 Emil Lange på SmukFest med konklusionen: på vej til headliner-status. Selv samme artist var et ubetinget højdepunkt allerede under 2019 udgaven af Club Awards, hvor han tæskede Brøndby Hallen gul og blå. “Vi ses i fucking baren”, lyder den kollektive invitation i takketalen. Don Emil Lange kommer med et tilbud næppe nogen i nationen kan afvise kategorisk. Throwback til SmukFest 2022: Landets nuværende monark trampede til Emil Lange. Så "kongelig hofleverandør af bas" er vel på sin plads at få med som indskudt bemærkning.

 


Årets Nye Danske Navn:
Craskin
Kind Mod Kind
Kras
Nandu
Olivver
Vinder: Gobs
Victor Gaardboe aka. Gobs er en artist som har vakt redaktions ubegrænsede kærlighed. Vi har både startet undeskriftindsamling for at få Vi Unge tilbage på print (pga. fanplakaterne). Desuden har vi helt ekstraordinært inkorporeret hjerteemojis i brødtekster. Det kunne vist ikke være mere fortjent, når det kommer til klubmusik anno 2023, fra en artist, der har single-chartet som ingen anden med historiske 13 uger som numero uno.

 

Årets Danske Live Navn:
Aligator
Faustix
Hedegaard
Morten
Ude Af Kontrol
Vinder: Suspekt
På papiret er et act, som “kun” spillede en koncert i hele 2023 (eksklusiv Nibe), næppe førstevalget. Men når navnet er Suspekt, er historien en helt anden. Ultimativ no-brainer som cremen af cremen fra en trio, der får det til at kilde alle de rigtige steder hos publikum. Både i intime situationer - og når den står på historisk gruppepul i Parken. Med Orgi-E direkte ind med firetoget fra klub-turne lyder ordene: “Suspekt bliver aldrig for store til klubben eller diskotekerne... vi ses derude”. Jeg tror, jeg snakker for hele nationen, når jeg erklærer Danmark klar på technoficeret husmorporno med hits om ædlere dele lige til at blive certificeret med ædle metaller. 


Årets Danske Producer:
Arto Eriksen
Ashibah
Daniel Balken
Hedegaard
Mike Hawkins & Toby Green
Vinder: Rune Rask
Med en bundløs brønd af shotsrør på Suspekts seneste udgivelse, Ancient Aliens og 2023-opfølger-soloalbummet Face Yourself - så har vi at gøre med en stjerneproducer, som både kan med den brede pensel og gå nichens mindre-trådte fodspor. Det er også det der skal til, når man kan kalde sig Årets Danske Producer anno 2024. Og ikke nok med det. Faktisk gør hele Suspekt tourbussen mere eller mindre rent bord.

 

Suspekt status på showet

Og nu skal vi så gøre status. Fem nomineringer til Hedegaard kastede blot en enkelt pris af sig. Fire nomineringer til henholdsvis Morten og sidste års store vinder Faustix - de måtte begge gå tomhændede hjem. Med to ud af to mulige nomineringer er Rune Rask hermed aftenens helt store vinder både i eget juridiske navn og i trio-konstellation. Og ja, med den uundværlige gudfader-af-support, Don Emil Lange, så viser Danmark sig stadig fra sin mest suspekte side, når den står på klubpræferencer.

ANNONCE