Nyhed

Dream Theater kommer til Danmark - med en glædelig tilføjelse

Et af bandets stiftende medlemmer er tilbage efter fjorten års fravær når bandet tager på fyrre års-jubilæumsturné

Dream Theater kan snart fejre  fyrre års jubilæum, og det markerer de med Europaturnéen An Evening with Dream Theater. Turnéen omfatter i alt 23 stop, og starter i London. Den 10. november vender de næsen mod København, hvor de skal spille på Poolen.

På turnéen kan publikum glæde sig til gensynet med et af de originale medlemmer, som er vendt tilbage til bandet. Det drejer sig om Mike Portnoy der, efter 14 års pause, er tilbage som bandets trommeslager.

“Denne tur bliver utrolig speciel for os alle! Hvert show vil helt sikkert være fyldt med forventninger og en række følelser. Vi kan ikke vente med at træde på scenen sammen igen og begynde denne historiske fejring af 40 år med alle til efteråret,” fortæller Dream Theater i en pressemeddelelse, og tilføjer:  


”Dette er kun begyndelsen, og vi vil have masser af flere spændende Dream Theater-nyheder at dele i de kommende måneder.”

I 2021 var Dream Theater senest albumaktuelle med albummet A View From the Top of the World, som fik en firestjernet anmeldelse af GAFFA.

”På A View From the Top of The World helgarderer Dream Theater sig ved ikke på et eneste tidspunkt at lade en skruet bold slippe af sted. Det kan virke en anelse for sikkert spillet i forhold til mine præferencer. Omvendt er det svært at argumentere med den ekstremt solide sangskrivning, de fem musikere her præsterer, og det faktum, at den stil, de er tro mod, er én, de selv har skabt. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at se lidt nytænkning hos Dream Theater, men når det nu ikke kan lade sig gøre, tager jeg bestemt til takke med et album så grundigt spillet, produceret og sammensat som A View From the Top of The World,” hed det i anmeldelsen.


Efter udgivelsen af albummet var de på turné, som i 2022 bragte dem forbi K. B. Hallen til en efter sigende firestjernet koncert.

”I lange lyriske passager kunne man opleve en frydefuld opvisning af følelser i den form, at vi taler om stemningsmættede lydlandskaber, der indimellem var tæt på det poetiske. Men bevares, så blev forhammeren fundet frem, for Dream Theater har ikke glemt sin metal-undervisning – og er ikke lige sådan nogle, som man sætter i bås,” lød det i anmeldelsen.

I februar skuller Dream Theater have givet koncert i Forum Horsens - et show, som imidlertid blev aflyst med kort varsel. Lige nu er bandet i studiet for at indspille deres 16. studiealbum, hvor Mike Portnoy endnu engang sidder bag trommerne, hvilket er første gang siden Black Clouds & Silver Linings fra 2009.


Billetterne til koncerten i København bliver sat i salg på fredag den 12. april klokken 10.00, lige her.

DREAM THEATER-INTERVIEW: Når man er på scenen, mindes man om, hvorfor man jagter denne drøm

ANNONCE