Nyhed

Old Music Friday: Fra Sex Pistols til Bonnie Tyler

GAFFA.dk - alt om musik

Vejen fra Susanne Sundfør, forbi Toto, Rammstein og til Tina Turner kan være lang, men kan nu alligevel opleves gennem vores opdaterede fredagsliste: Old Music Friday.

Det er endelig weekend igen. Normalt skal det fejres med brask og bram fra start, men denne fredag skal vi i gang med en lidt mere melankolsk og smuk variant. Norske Susanne Sundfør er vågnet fra sin dvale og begiver sig ud på en turné, hvor der også skal spilles nyt materiale. Vi kan ikke vente, men mens vi alligevel venter, lytter vi til den underjordiske “The Brothel”.

Vi fortsætter listen med lidt rock’n’roll og mere lækker musik. Placebo er albumaktuelle, og vi har i den anledning oplistet deres bedste sange. Til denne fredags liste kunne vi ikke modstå fristelsen til et genbesøg med Kate Bush-coveret “Running Up That Hill”. Uff!


I rockverdenen er det største, der er sket siden sidst, genforeningen af Red Hot Chili Peppers. Læs vores anmeldelse af deres seneste skud på stammen – med John Frusciantes tilbagevenden – lige her. Og så lyt da til “Under The Bridge” imens fra fredagens liste.

Pink Floyd dukkede op igen i dag. Deres comeback er ikke af samme karakter som førnævnte, men er derimod præget af et behov for at sige noget om den frygtelige krig i Ukraine. Det fik os til at tænke på “Another Brick in the Wall pt. 2”.

Selvom Sex Pistols kun har udgivet et enkelt album, er de alligevel altid i søgelyset. Denne gang med en ny serie, som Johnny Rotten med garanti hader. Vi har “Anarchy in the UK” på listen.


Tash Sultana kommer med på listen med 2017-hittet “Notion” fra albummet af samme navn. Lige bagved følger Grammy-vinderne Dream Theater. “Pull Me Under” er stadig en uforskammet sang af den mest grandiose slags.

Rammstein udkommer snart med et nyt album, og i går udgav de en ny musikvideo. Det kommer nok ikke til at lyde som “Du Hast”. 

Vi har desuden inkluderet First Aid Kit, albumaktuelle Father John Misty, som spiller i Danmark i marts 2023, The War on Drugs, som for nyligt spillede to koncerter i K.B. Hallen, Fontaines D.C., som spillede i Store Vega i lørdags og sidst – men ikke mindst – Bonnie Tyler.

ANNONCE