Nyhed

Hør to tracks fra Thom Yorkes nye soundtrackalbum

Radiohead-frontmanden er klar med ny filmmusik forud for sommerens Danmarksbesøg

I januar blev det annonceret, at Thom Yorke fra Radiohead har lavet musikken til filmen Confidenza. Filmen har haft premiere til dette års International Film Festival i Rotterdam og har premiere i italienske biografer den 24. april. Filmen er baseret på bogen Confidenza af Domenico Starnone.

Confidenza betyder tillid på dansk. Filmens soundtrack udkommer allerede fredag den 26. april digitalt, og fysisk den 12. juli. I kølvandet på offentliggørelsen kommer der en musikvideo til sangen ”Knife Edge”. Du kan se videoen nederst i artiklen.

Musikvideoen har Elio Germano og Federica Rosellini på rollelisten, og indeholder også klip fra filmen. Samtidig udkommer sangen ”Prize Giving”.


Det er ikke første gang, Thom Yorke laver musik til film. Han har før lavet musik til filmen Suspiria. Herfra kommer sangen ”Suspirium”, som modtog en Grammy-nominering for Best Song Written for Visual Media.

Yorke er lige nu på turné med sit andet sideprojekt The Smile, som spiller på Northside til sommer. Bandet udgav for nyligt albummet A Light for Attracting Attention, som fik en femstjernet anmeldelse af GAFFA.


A Light for Attracting Attention er ikke bare en fin debut fra et eksperimenterende rockband. Det er rent faktisk en vellykket og veldrejet samling af formfuldendte eksperimenter og enormt stærke sange, som overtrumfer de seneste Radiohead-udspil, når de er bedst og overrasker positivt, når de er værst. Derfor er det svært ikke at få armene ned over The Smiles tilstedeværelse, selvom jeg på mange måder ville have ønsket mig, at A Light for Attracting Attention,” hed det i anmeldelsen.

Radiohead-sideprojektet The Smile annoncerer debutalbum – se ny video


ANNONCE