Nyhed

LYT: Thom Yorke deler ny solomusik

GAFFA.dk - alt om musik

Yorke har skrevet sangen “5.17” til dramaserien Peaky Blinders

Thom Yorke har udgivet sangen “5.17” på YouTube og diverse streamingplatforme. Apple Music har desuden meddelt, at en anden single, That’s How Horses Are”, udkommer den 2. april. Begge sange er skrevet til den britiske dramaserie Peaky Blinders.

Peaky Blinders-instruktør Anthony Byrne afslørede i sidste måned, at Yorke og et andet Radiohead-medlem, Johnny Greenwood havde bidraget med originalmusik til den sjette og sidste sæson af tv-serien.


“Jeg er helt oppe at køre over det her”, fortalte Byrne til NME. “Musikken har altid været meget vigtig rent historisk, og jeg var især tændt på at bringe dramatisk lyd ind i den.”

Radiohead-frontmandens seneste soloalbum ANIMA blev udgivet i 2019, og hans debut inden for filmmusik var til Luca Guadagninos Suspiria i 2018. Senest har han holdt sig beskæftiget med sit BBC Radio 6 music mix, hvor han har remixet MF DOOMs “Gazzillion Ear” og Radioheads “Creep”. I samme program har han, sammen med kunstneren Stanley Donwood, analyseret Radioheads albumcovers, hvilke Donwood har lavet.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Radiohead-medlemmers nye band har givet deres første liveoptræden


Besøger Danmark med ny trio

I december spillede Yorke en ny sang fra The Smile – en trio bestående af Yorke, Greenwood og trommeslager Tom Skinner – solo i Royal Albert Hall i London. The Smile gjorde deres officielle debut til en Glastonbury-livestream i maj 2021. Sidenhen har de udgivet singlerne “You Will Never Work in Television Again” samt “The Smoke”. Bandet drager på europaturné dette forår og giver koncert i Danmark den 1. juli på Roskilde Festival.

Lyt til "5.17" på YouTube her:


ANNONCE