Nyhed

Aston "Family Man" Barrett er død, 77 år gammel

Bassisten bag Bob Marley er gået bort på et hospital i Miami

Han lagde bunden i alle de store Bob Marley-klassikere. "I Shot the Sheriff," "No Woman, No Cry," "Get Up, Stand Up" - ja, fortsæt selv listen. Nu forlyder det så, at Aston "Family Man" Barrett er gået bort på et hospital i Miami, Florida, i en alder af 77 år.

Barrett spillede bas i Bob Marley & The Wailers fra 1970-udspillet Soul Rebels til den posthume Confrontation fra 1983. Han nåede også at spille med en række andre prominente kolleger, herunder Burning Spear og Lee “Scratch” Perry. Det var også Barrett, som spillede bassen på Peter Tosh centrale album Equal Rights

"Family Man" vil således blive husket som en reggaemusikkens største bassister - hvis ikke den største. "Han burde være øverst listen," udtalte kollegaen Robbie Shakespeare således til Rolling Stone i 2020 og tilføjede: "De var ham, som startede det hele."


Nyheden om Barretts død blev offentliggjort på sociale medier lørdag. "Det er med tungt hjerte, at vi deler nyheden om vores elskede Aston "Family Man" Barretts død efter en lang kamp med helbredet," skriver Barrets søn - Aston Barrett Jr. - og tilføjer:

"Her til morgen mistede verden ikke alene en ikonisk musiker og rygraden i The Wailers, men også et bemærkelsesværdigt mennesker, hvis eftermæle er lige så enormt som han talent. Vores familie beder om respekt for vores privatliv i denne udfordrende tid, og ord kan ikke udtrykke vores dybe sorg."

REGGAENS DRONNING: Her er vores store interview med Rita Marley


ANNONCE