Nyhed

TEENAGE-ASTRONAUTER: Thomas Dybdahl udgiver nyt album - hør første single her

Så er der nyt fra den populære nordmand

Den kritikerroste Thomas Dybdahl udgav i sidste uge sin nye single ”Graffiti Boy”, som en lille forsmag på sit kommende album Teenage Astronauts. Albummet kommer på gaden den 15. marts, forlyder det i en pressemeddelelse.

”Venskab betyder så meget, når man er ung. Sammen med dem udforsker vi verden, udfordrer autoriteter og rykker grænser. Da min bedste ven fik en kæreste, føltes det som et forræderi,” lyder det fra Dybdahl i pressematerialet. 

Thomas Dybdahl er en norsk singer-songwriter, og har gæstet Danmark utallige gange i løbet af sin mere end to årtier lange karriere. Ved hans seneste koncerter i Danmark kaldte han da også landet for et ”home away from home”.


Han udgav i 2000 sin første ep, Bird, og to år efter udkom hans første album …That Great October Sound. Sidste gang Dybdahl, var albumaktuel, var i 2020 med Fever, som fik fem stjerner fra GAFFA.

”Et ganske musiknørdet og smittende album ud af, hvor der helt i Thomas Dybdahls ånd er lagt vægt på de tekniske finesser, der flot komplementerer hans gennemmusikalske melodimateriale,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

På den helt nye single, kan man høre guitarspil og strygere fra Stavanger Symfoniorkester. ”Som ung har man følelsen af ​​at være udødelig, at alt er muligt. Derfor måtte jeg medbringe et stort strygeorkester denne gang, for at fange den følelse,” fortæller Dybdahl. Singlen kan høres nederst i artiklen.


For at kunne styre strygerne har Dybdahl fået hjælp af den amerikanske komponist Vince Mendoza, som blandt andet har arbejdet med Joni Mitchell, Björk og det kæmpe hollandske jazzorkester Metropole Orkest.

”Han er helt utrolig, jeg har aldrig mødt nogen, der skriver til strygere, som han gør. Han ved, hvordan de opfører sig, hvad der vil være godt, og hvad der bliver overflødigt,” siger Dybdahl. Udover at arbejde sammen med Mendoza har Dybdahl også arbejdet sammen med Edie Kuhnle Ottestad, som hjalp med teksterne på det nye album.

”Når vi mødtes igen nu, var det næsten 20 år siden sidst. Vi er forskellige mennesker, men vi tænker stadig ens. Hun har stadig lettest ved at skrive, jeg har stadig, nemmest ved at lave musik,” lyder det fra Dybdahl.


Som det sidste samarbejde til pladen er produceren Larry Klein. De to har i en længere periode isoleret sig sammen i en lille ørkenby i Californien for at producere albummet. ”Det bliver mere intenst at producere musik langt hjemmefra. Hverken Larry eller jeg kunne bare tage en tur hjem for at hente noget. Vi lavede os et ’studiefængsel’ og arbejdede intenst,” lyder det fra Thomas Dybdahl om samarbejdet med Klein, og han tilføjer:

”Ved at arbejde med så gode mennesker strækker jeg mig selv længere. Jeg ville ikke præsentere noget, som jeg ikke personligt synes er det bedste, jeg har lavet.”

Thomas Dybdahl: En julekoncert med lyden af oktober

ANNONCE