Nyhed

DADDY COOL: Manden bag Boney M og Milli Vanilli er død

Den tyske succesproducer Frank Farian er gået bort i en alder af 82 år

Han blev født i det sydvestlige Tyskland i '41 og pladedebuterede med en version af Otis Redding-hittet "Mr. Pitiful" under navnet Frankie Farian i 1967.

Det blev imidlertid som producer, at Frank Farian kom til at indskrive sig i pophistorien - det var nemlig ham, som stod bag disco- og popsucceserne Boney M. og Milli Vanilli i 1970'erne og 80'erne. Nu forlyder det så, at Farian - som også nåede at samarbejde med Stevie Wonder og Meat Loaf - er død i en alder af 82.

Farians karriere tog for alvor fart med udgivelsen af Boney M.s debutalbum Take the Heat off Me i 1976 - inklusive hittet "Daddy Cool," som siden blev fulgt op af successingler som "Rasputin" og "Rivers of Babylon."


Det var Farian, som udtænkte og samlede gruppen - og sang de mandlige vokaler, som efterfølgende blev mimet af gruppens mandlige medlem, Bobby Farrell. Dette greb gentog Farian, da han i 1988 dannede gruppen Milli Vanilli - men denne gang resulterede det i en skandale.

I 1989 blev det nemlig afsløret, af gruppen reelt mimede til et bånd. Året efter stod Farian frem og indrømmede, at Milli Vanillis vokaler ikke var indsunget af dem selv - med det resultat, at duoen blev frataget deres Grammy for deres pris som Best New Artist.

"Vores producer snød os," udtalte duoens ene halvdel Fabrice Morvan efterfølgende - her citeret fra Pitchfork - og uddybede: "Vi underskrev kontrakter som sangere, men fik aldrig lov at bidrage. Det var et mareridt. Vi levede en løgn." 


Sagen forhindrede dog ikke Farian i at fortsætte sit virke i branchen, og det er da heller ikke alle, som husker ham med lige så blandede følelser som Morvan. 

"Vores samarbejde var velsignet og blev nydt af folk over hele verden, som var så heldige at høre det i årenes løb," har Boney M.-medlemmet Liz Mitchell udtalt i en officiel erklæring efter nyheden om Farians død.

"Vi delte og stod sammen under en stjerne, som steg langt højere, end vi nogensinde havde vovet at håbe på. Jeg siger 'godt klaret' til det arbejde, vi lavede. Hvil i fred, Frank," lyder det fra Mitchell.


Boney M-sanger fundet død

ANNONCE