Nyhed

Elvis Presley tager på verdensturné – som hologram

Efter de succesfulde Abba-shows er det Elvis Presleys tur til at genopstå som et hologram. Elvis Evolution er titlen på en ny koncert, der skal skabes ved hjælp af AI og holografiske projektioner, rapporterer The Guardian.

I november finder den første Elvis Evolution-koncert sted i London. Derefter er der planlagt shows i Las Vegas, Tokyo og Berlin. Publikum vil kunne opleve en digital Elvis Presley i faktisk størrelse, skabt ved hjælp af AI-teknologi og holografisk projektion, baseret på tusindvis af billeder og videoer af verdensstjernen, skriver The Guardian.

- Det bliver en mindeværdig oplevelse for Elvis-fans og -beundrere over hele verden; folk kan træde ind i Elvis' verden, gå i hans sko og fejre hans ekstraordinære musikalske arv, fortæller Andrew McGuinness, administrerende direktør for Layered Reality, som købte rettighederne til projektet, i en erklæring.

Det var i 2022, at den svenske gruppe Abba var nogle af de første til at basere en hel forestilling på hologrammer. Med deres forestilling Voyage er interessen for lignende koncerter steget.

Showet er blevet set af over en million mennesker, og i december 2023 afslørede rockbandet Kiss, at de bliver det første amerikanske band, der følger i svenskernes fodspor og tager på turné som avatarer.

Elvis Presley døde i august 1977 kun 42 år gammel. Han gav aldrig nogen koncerter uden for Nordamerika. Nu genopstår han som et hologram. 

ANNONCE