Nyhed

Gade i Paris opkaldes efter David Bowie

Rue David Bowie i den franske hovedstad blev indviet på den afdøde legendes fødselsdag i mandags

En gade i Paris er blevet opkaldt efter David Bowie, og den officielle indvielse fandt sted i mandags, på hvad der ville have været musikerens 77-års fødselsdag. Rue David Bowie ligger ved Austerlitz Station i det 13. arrondissement i den sydøstlige del af den franske hovedstad, ifølge udtalelsen fra Paris' byråd.

David Bowie døde i 2016 i en alder af 69 år efter en 18 måneder lang kamp mod kræft. Under indvielsen blev der afsløret en plakette på gaden, der ærer den britiske rockmusik- og popikon. Begivenheden blev markeret med tilstedeværelsen af bevægede Bowie-fans. 

Jean, en journalist, der hævder at have kendt Bowie godt, fortalte, at kunstneren havde en stærk forbindelse til Paris og følte sig hjemme i byen på grund af dens museer, natklubber og kulturelle rigdom. Jean nævnte også, at Bowie elskede at dykke ned i fransk litteratur og filosofi.


Samtidig med indvielsen af gaden afholdes en kunstudstilling dedikeret til Bowie fra den 4. til den 13. januar. Udstillingen er skabt af fotografen Geoff MacCormack og maleren George Underwood, der begge var barndomsvenner af Bowie.


SPÆNDENDE NYT FRA AFDØD LEGENDE: Sådan har du aldrig hørt Ziggy Stardust før


ANNONCE