Nyhed

NY FESTIVAL I ESBJERG: Her er de første navne

De rå og industrielle rammer på Esbjerg Havn omdannes til en folkefest, når byens nye musikfestival løber af stablen

I starten af december 2023 kom det frem, at Esbjerg Kommune havde indgået et samarbejde med koncertgiganten Live Nation, som forpligter sig til at arrangere en festival på byens havn de næste ti år. Live Nation står bag nogle af landets største koncerter med A-liste superstjerner som Metallica, Bruce Springsteen og Olivia Rodrigo. Derudover står Live Nation også bag festivalerne Heartland på Fyn, O/Days og Copenhell i København samt Jailbreak i Horsens. 

Det nyeste skud på stammen finder sted for første gang i år den 16.-17. august, og kommer til at hedde Suset Festival. Festivalen kommer til at finde sted på Esbjerg Havn, og nu offentliggør holdet bag Suset de første navne på plakaten: Nik & Jay, Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, Icekiid og Pil.

Tidligere frontfigur i The Floor is Made of Lava og esbjergenser Tobias Kippenberger er direktør for Suset Festival og fortæller i en pressemeddelelse, at han glæder sig til at mærket suset fra den nye festival på havnen: 


“Suset bliver en festival med store ambitioner og høj kvalitet, og vi kan alle glæde os til nogle magiske dage sammen på Esbjerg Havn. Med Nik & Jay skyder vi ballet i gang ved at bringe et af landets stærkeste livenavne tilbage til Esbjerg efter syv års fravær, og jeg er sikker på, at det bliver en kæmpe fest, når publikum skal mærke Suset for første gang til sommer,” siger Tobias Kippenberger.

Suset Festival arrangeres i et samarbejde mellem kommunen og Live Nation og skal ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen være med til at tiltrække tilflyttere til byen: 

"Festivalen føjer en ny dimension til opfattelsen af, hvad Esbjerg er, samtidig med at vi markerer byen stærkt på det kulturelle landkort. Suset er et stort og afgørende skridt i vores indsats for at gøre Esbjerg til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve,” siger Jesper Frost Rasmussen.


Resten af programmet offentliggøres løbende, og early bird-billetterne bliver sat til salg den 1. februar. Læs mere om Suset Festival her.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Esbjergs kulturelite har fejlet

ANNONCE