Nyhed

Selena Gomez skal spille Parkinson-ramt countryrock-legende i ny film

Den 77-årige hovedperson er kendt for både sit musikalske virke og sine progressive politiske holdninger

Linda Ronstadt (77) kan se tilbage på en bemærkelsesværdig karriere, der har været præget af en strøm af priser, millioner af solgte plader og samarbejde med store navne som Neil Young, Dolly Parton, Johnny Cash og endda Frank Zappa. Hendes selvbiografi Simple Dreams – A Musical Memoir blev udgivet i efteråret 2013.

"Linda kunne bogstaveligt talt synge hvad som helst," huskede kollegaen Dolly Parton i Rob Epsteins og Jeffrey Friedmans dokumentarfilm om sangerinden The Sound of My Voice (2019), hvor Parton blot er en af utallige berømtheder, der har rosende ord til sangeren

Et særligt højdepunkt i hendes karriere var, da Ronstadt i februar 1971 gik i studiet med Neil Young og James Taylor for at indspille den legendariske sang "Heart of Gold" til Youngs mesterværk, Harvest. Dette skete samtidig med, at hun turnerede og indspillede sit tredje album med det band, der senere skulle blive til  Eagles.


I Danmark er Ronstadt særligt kendt for det succesfulde album Trio, som hun udgav sammen med Dolly Parton og Emmylou Harris i 1987. De tre damer fulgte succesen op med Trio II tolv år senere. Ronstadt har gennem årene tolket en række kollegers sange, og hendes version af mestersangskriveren Warren Zevons "Hasten Down the Wind" blev det kraftfulde titelnummer på hendes storsælgende syvende album fra 1976.

I 2014 blev Rosenstadt kronet med en plads i the Rock & Roll Hall of Fame i samme ombæring som Kiss og Nirvana. Linda Ronstadt trak sig tilbage fra scenen i 2012 efter at have fået diagnosen Parkinsons sygdom. I 2019 forlød det, at hendes diagnose var ændret til Progressiv Supranukleær Parese - en autoimmun sygdom, som ofte forveksles med Parkinson.

Nu rapporteres det så, at Selena Gomez har fået rollen som Linda Ronstadt i en kommende biografisk film. Linda Ronstadt bekræftede nyheden på sin officielle Facebookside. Filmen vil blive produceret af Ronstadts manager, John Boylan og James Keach, der tidligere har produceret dokumentaren The Sound of My Voice samt instrueret Linda and the Mockingbirds fra 2020. 


Gomez, der ligesom Ronstadt er en amerikansk sanger af mexicansk afstamning, har opnået anerkendelse som skuespiller. Gomez startede sin karriere som skuespillerinde i børneprogrammet "Barney & Friends" og fik senere stor popularitet som hovedrolleindehaver i Disney Channel-serien "Wizards of Waverly Place".

I 2020 medvirkede Gomez i en dokumentar, der udforskede hendes eget mentale helbred. Gomez præstation i Hulu-serien "Only Murders in the Building" har for nyligt indbragt hende en nominering til Screen Actors Guild Awards 2024.


 

Rock and Roll Hall of Fame: Radiohead forbigået?

ANNONCE