Nyhed

REKORD: John Lennon-guitar solgt for svimlende beløb

Den 12-strengede guitar, som Lennon brugte på Help-albummet har netop været under hammeren

Knap 20.000.000 danske kroner. Det endte med at blive prisen for John Lennons 12-strengede, akustiske Framus Hootenanny-guitar, som han brugte under indspilningen af albummet og filmen Help i 1965.

Guitaren var under hammeren ved en auktion med fokus på musik-memorabilia, som nyligt er blevet afholdt over to dage af auktionshuset Julien’s Auctions.

Med den anselige salgspris satte guitaren rekord som den hidtil dyreste The Beatles-guitar, der har været solgt. I 2015 gik Lennons Gibson J160E for sølle 16,5 millioner ved en auktion.


"Vi er meget glade og beærede over at have sat en ny verdensrekord med salget af Lennons tabte Hootenanny-guitar. Denne guitar er ikke alene et stykke musikhistorie, den er også et symbol på Lennons uopslidelige, musikalske eftermæle," udtaler David Goodman, chief executive ved Julien’s Auctions, i en pressemeddelelse - her citeret fra Rolling Stone.

Både John Lennon og George Harrison skal have anvendt guitaren under indspilningen af både Help og opfølgeren Rubber Soul. I Help-filmen ses Lennon spille på den i sangen “You’ve Got To Hide Your Love Away,” men den blev også anvendt ved indspilningen af titelnummeret og flere andre sange.

55 år gammel The Beatles-dokumentar udkommer i ny version


ANNONCE