Nyhed

Air kommer til Danmark - med en helt særlig sætliste

De franske electronica-veteraner Air fejrer 25 års jubilæum i København til sommer

Når festivalen Syd for Solen åbner dørene i august bliver det ikke kun med Sampha, André 3000 og Queens of the Stone Age på programmet. Nej, det bliver også med bandet Air. Når den franske duo går på scenen lørdag er det ikke bare en almindelig koncert. De genopfører nemlig hele deres debutalbum Moon Safari for at fejre bandets 25-års jubilæum.

”Air er ganske enkelt intet mindre end legendariske. De bevæger sig frit i det elektroniske univers, men musikken er enormt alsidig, som man også tydeligt hører på Moon Safari. Det er en retrofuturistisk plade rig på stemninger, hvor man virkelig fornemmer, at det er to lydnørder, der har kælet seriøst for detaljerne, der står bag,” siger Xenia Grigat, festivalens programchef, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Air har haft en kæmpe karriere, med Moon Safari som den absolutte kronjuvel i deres diskografi med numre som ’Sexy Boy’, ’All I Need’ og ’La Femme d’Argent’. At opleve det hele live på scenen bliver et trip down memory lane – og samtidigt en manifestation af at tidens test afslører sand kvalitet. Det bliver en koncert i absolut særklasse og SÅ fedt.”


Den elektroniske duo Air brød for alvor igennem i 1998 med hittet ”Sexy Boy” fra debutalbummet. Duoen består af de to franskmænd Nicolas Godin og Jean-Benoît Dunckel. Sidste gang, der kom ny musik fra de to herrer var i 2021, hvor de udgav singlen ”New Star in the Sky (Demo 1)”.

Air på scenen i Tivoli, København, juli 2016. Foto: Rasmus BS Hansen
Air på scenen i Tivoli, København, juli 2016. Foto: Rasmus BS Hansen

Sidste gang, de besøgte Danmark, var i 2016 på plænen i Tivoli, hvor de var på turné med albummet Twentyears. GAFFA gav koncerten i Tivoli fem stjerner, med følgende begrundelsen:


”Først og fremmest fik man en særdeles velspillet koncert af musikere, der rent faktisk virkelig kan deres kram, og det var måske ikke mindst fedt at se – og høre – de klassiske analogsynthesizere i live-aktion, med plads til også improvisation både tonalt og klangmæssigt. Nogle vil måske mene, at gruppens musik mest lægger op til hovedtelefoner derhjemme, men får du chancen, så forlad nu alligevel hjemmets trygge vægge – Air er slet og ret et rigtig godt liveband.”

Det endelige lørdagsprogram for Syd for solen er snart klar, men som det ser ud nu, står det i veteranernes tegn. Her er der både besøg af Big Thief og Queens Of The Stone Age - foruden altså Air.

”Lørdagsprogrammet er jo legendernes dag. Det er præget af rock og indie, der trækker musikalske tråde til netop de stemninger, vi finder på Moon Safari. Fra det melankolske, som især Big Thief mestrer til perfektion, til det progressive som vi ser hos de mere traditionelle rockbands, der spiller samme dag. Og så vil jeg godt vædde med, at dem der for eksempel har enten 'Midnight Boom' af The Kills eller 'Songs For The Deaf' af Queens Of The Stone Age stående i vinylsamlingen, også har Moon Safari i sortimentet,” fortæller Xenia Grigat.


Syd for Solen løber af stablen den 8.-10. august i Valbyparken. Air er programsat til at skulle spille lørdag. Billetsalget er allerede i gang, og partoutbilletterne koster 2.100 kroner. Det er også muligt at købe billet til enten en eller to dage på festivalen. Mere info om billetterne kan findes her.

SYD FOR SOLEN 2024: Sampha kommer til København

ANNONCE