Nyhed

RUSSISKE CIRKLER: Tungt Chicago-band giver to danske koncerter

Russian Circles fejrer tyve års jubilæum og besøger to danske byer til oktober

Russian Circles var sidst i Danmark i 2022, og nu er de klar til at vende tilbage. De kan opleves den 24. oktober i Lille Vega i København og dagen efter i Aalborg, hvor de er hovednavn på festivalen Lasher Fest i Aalborg. 

Festivalen finder sted over to dage på spillestedet SH35 i Aalborg Vestby og byder også på navne som Downfall of Gaia, Hudsult og Foreshadower.

Bandet Russian Circles har ikke, som navnet ellers kunne antyde, så meget med Rusland at gøre. Bandet kommer fra Chicago, og navnet kommer fra en øvelse i hockey, som de to stiftende medlemmer efter sigende holder meget af.


Trioen startede tilbage i 2004 og udgav deres første album Enter to år senere. De er kendt for at blande post-rock, post-metal og eksperimental-rock og spiller instrumental metal. 

Russian Circles i København, maj 2022. Foto: Jacob Dinesen
Russian Circles i København, maj 2022. Foto: Jacob Dinesen

Russian Circles var senest albumaktuel med albummet Gnosis, som udkom i 2022. Albummet blev skabt over en Zoom-forbindelse imens Corona-pandemien havde sit indtog på verden. Albummet fik en femstjernet anmeldelse i GAFFA:


”Kan du lide Russian Circles i forvejen, vil du helt sikkert også kunne lide det her album. Og har du aldrig hørt dem før, er det her et oplagt sted at starte. Den kritiske lytter vil måske savne de helt store afstikkere, som numre som ”Deficit” fra Memorial var det, men ikke desto mindre er Gnosis et genbesøg hos alt det, Russian Circles gør bedst,” lød det blandt andet i anmeldelsen.

Sidste gang, GAFFA oplevede Russian Circles live var i 2022 i Lille Vega, hvor de efter sigende spillede en femstjernet koncert.

”Undervejs mærker jeg en følelse af lykke. Jeg tror ikke, jeg er alene, for da jeg efter koncerten møder forsangeren fra Møl, virker han følelsesladet og chokeret. Det er den effekt, Russian Circles kan have på dig. Magten til at formidle så kraftfulde følelser, der griber fat i lytteren, og trods kun at være bestående af tre mand er Russian Circles en kraftfuld og ustoppelig maskine,” skrev vores anmelder.


Som opvarmningsband medbringer de kollegerne i Rezn, som ligeledes kommer fra Chicago. Koncerten afholdes den 24. oktober, på Lille Vega, og billetterne koster 220 kroner.

De spillede på Woodstock i '69. Nu har de meldt deres ankomst til dansk festival

ANNONCE