Nyhed

Steve Harley er død, 73 år gammel

Den britiske sangskriver skulle have givet koncert i Danmark i den kommende weekend

Han slog igennem med sit band Cockney Rebel som del af 1970'ernes glamrock-bølge og hittede internationalt med debutsinglen "Sebastian" fra 1973 - hentet fra bandets debutalbum The Human Menagerie, som udkom samme efterår. 

Nu forlyder det så, at Steve Harley er gået bort i en alder af 73 år efter få måneders sygdom. Harley var turnéaktiv indtil sidste år og gav koncerter på Fuglsøcenteret på Mols i både januar '22 og april '23. Han skulle have været tilbage på det intime, danske spillested i næste weekend - en koncert, som imidlertid blev aflyst kort før årsskiftet. 

Efter debuten udgav Harley yderligere fire album med Steve Harley & Cockney Rebel - herunder Timeless Flight (1975) og Love's a Prima Donna (1976) - inden han opløste bandet i sommeren '77 og indledte en solokarriere med albummet Hobo with a Grin året efter.


Steve Harley & Cockney Rebel i hollandsk tv, 1974. Foto: AVRO via Wikipedia Commons
Steve Harley & Cockney Rebel i hollandsk tv, 1974. Foto: AVRO via Wikipedia Commons

Den oprindelige besætning af Steve Harley & Cockney Rebel kunne opleves herhjemme i marts '76, hvor de gav koncert i Tivolis koncertsal. Få måneder efter leverede han backingvokal på titelnummeret til T-Rexs album Dandy in the Underworld - og i foråret '79 var han special guest ved Kate Bushs i dag legendariske Tour of Life-koncerter i Londons Hammersmith Odeon.

I firserne holdt Harley lav profil og plejede sit familieliv, men vendte tilbage med en ny inkarnation af bandet ved årtiets slutning, og optrådte flere gange herhjemme op gennem firserne og halvfemserne - og altså også så sent som sidste forår. 


Blandt Harleys dedikerede, danske fans er den kendte tv-vært Jes Dorph, som har delt en playliste og et mindeord på Facebook i anledning af den triste nyhed om Harleys død.  

"Har jeg glemt “Make Me Smile”? Den sang, Steve Harley en aften i Amager Bio for 10-12 år siden med et smil introducerede som “My life insurance”. Nej, men Harley (og Cockney Rebel) fortjener at blive husket for andet end den fænomenale ørehænger, som vi alle kender i forvejen. Og som - undskyld mig - faktisk ikke er helt så interessant som mange af hans andre sange," skriver Dorph. 
ANNONCE