Nyhed

Red Hot Chili Peppers til tops

“Stadium Arcadium” er strøget direkte ind på albumhitlistens førsteplads

De har godt og vel tyve år på bagen som band, men de har aldrig været mere populære. Red Hot Chili Peppers’ nye dobbeltalbum ”Stadium Arcadium” strøg direkte ind på den danske albumhitlistes varmeste placering, og tendensen er den samme uden for landets grænser. I USA markerer denne uge således første gang, chili’erne nogensinde har sendt et album direkte ind på førstepladsen af The Billboard 200.

Det tog de eklektiske funk-rockere det meste af et årti at slå igennem – lydmuren blev brudt med fænomenet ”Blood Sugar Sex Magic” fra 1991, otte år efter bandet officielt tog navnet Red Hot Chili Peppers. Til gengæld har de været et af verdens største rockbands lige siden, trods ventetider mellem album på tre-fire år. I den forstand er ”Stadium Arcadium”s succes en ganske forventelig nyhed.

Dem er der såmænd flere af på ugens albumhitliste. Netop afdøde Thomas Koppels ”Improvisationer For Klaver” ligger stadig omkring toppen – den er gledet fra førstepladsen til en ærefuld tredjeplads – mens Mark Knopfler og Emmylou Harris’ ”All the Roadrunning” lige netop har overhalet den indenom på andenpladsen. Man fornemmer, at de unge på fyrre stadig har en del at sige i landets pladebutikker.


Ugens mest dramatiske fald står Tools ”10,000 Days” for. Den er gledet fra en andenplads direkte ned på 15.-pladsen – i øvrigt helt som forudsagt her på GAFFA.dk for en uge siden.

ANNONCE