Nyhed

Tool vender tilbage til Danmark

Det amerikanske metalband er klar til at indtage Danmarks største udendørs metalfestival for anden gang

Siden oktober har Copenhell drypvist løftet sløret for næste års lineup, som blandt andet byder på Dropkick Murphys, Pretty Maids, The Offspring, Slipknot-frontmanden Corey Taylor samt Bruce Dickinson fra Iron Maiden.

”Det bliver tungt, det bliver hurtigt, det bliver ondt – og det bliver ekstremt godt!” har festivaldirektør Jeppe Nissen udtalt om næste års Copenhell i en pressemeddelelse.

Nu er arrangørerne bag festivalen klar til at annoncere et af hovednavnene på plakaten 2024. Til sommer kan publikum således se frem til at opleve amerikanske Tool, når de vender tilbage til Copenhell efter fem år.


I 2019 var Tool nemlig også hovednavn på den populære metalfestival, hvor de leverede en seksstjernet koncert ifølge GAFFAs udsendte Simon Nielsen.

”Hvor A Perfect Circle og Puscifer er anmassende og eksisterer i en direkte form, fungerer oplevelsen af Tool med en metafysisk relation til det, publikum i forvejen kender. Det er en videreformidling af den kendte fortid og skabelsen af en parallel samtid, der igennem halvanden time opstår på et højere niveau, men samtidig uløseligt fra Copenhell. Det er en koncert, der befinder sig længere fra det kvantitativt målbare end noget andet. Det er et øjebliksbillede, der aldrig kan genskabes, men foreviget i sulten efter mere,” lød konklusionen dengang.

Få måneder efter Copenhell-koncerten slap Tool deres femte studiealbum Fear Inoculum, som fans måtte vente ikke mindre end 13 år på. Albummet modtog fire stjerner af GAFFAs Keld Rud, der blandt andet noterede sig, at det var ”møjsommeligt konstrueret fra ende til andet”.  


Tool blev dannet i 1990 og består af medlemmerne Maybard James Keenan (vokal og desuden kendt som sanger i grupperne A Perfect Circle og Puscifer), Adam Jones (guitar), Danny Carey (trommer) samt Justin Chancellor (bas). Sidstnævnte blev en del af bandet i 1995, hvor han erstattede gruppens oprindelige bassist, Paul D'Amour. 

Bandet debuterede i 1993 med albummet Undertow og har sidenhen fulgt op med albummene Ænima (1996), Lateralus (2001) og 10,000 Days (2006), inden det seneste femte album udkom i 2019. Foruden album kan Tool bryste sig af fire Grammy-awards, hvoraf de tre af dem er i kategorien "Best Metal Performance". Den seneste Grammy vandt de i 2020 med sangen "7empest" fra Feer Inoculum.

Copenhell 2024 finder sted den 19.-22. juni 2024. Billetter til festivalen kan findes her.  


GULD FRA GEMMERNE: Da GAFFA mødte Tool

ANNONCE