Nyhed

OP FRA UNDERGRUNDEN: Mona Moroni annoncerer koncerter

Bandet har både annonceret festivalkoncerter og en headliner-tjans på Vega til vinter

De har ligget og boblet i undergrunden i noget tid. I '23 var Mona Moroni således på GAFFAs liste over Fire Favoritter fra Vækstlaget, ligesom vi anmeldte deres koncerter på Spot og ved en talentaften på Vega tilbage i januar '23.

Nu har bandet, som ifølge en pressemeddelelse er inspireret af klassiske, danske børnefilm som Busters Verden, Gummi Tarzan og Zappa, så klar med en række koncertdatoer hen over det næste lille års tid - og mon ikke, der kommer flere til?

I går (29/2) annoncerede bandet en headlinerkoncert på Vega den 10. januar, og allerede tilbage i efteråret blev Mona Moroni føjet til programmet ved den nu udsolgte Fanø Vesterland-festival til september. I dag er det så offentliggjort, at Mona Moroni også er på programmet ved sommerens Alive Festival i Thisted. 


”Foråret er over os og det hele begynder at dufte lidt mere af festival,” proklamerer folkene bag Alive Festival i en pressemeddelelse, som i dag annoncerer fem nye navne til festivalen:

”Jeg er glad for at vi kan præsentere fem nye navne til musikprogrammet, som byder på gamle kendinge og dugfriske navne. Vi glæder os til at byde Peter Sommer tilbage på Alive Festival, denne gang i et noget anderledes setup, når han med Palle Hjorth ved sin side kommer til Alive med en dybere og mere intim udgave af sit sangkatalog. Det er muligheden for at komme helt under huden på en af vores største sangskrivere, og jeg ser frem til, at det skal udspille sig under træerne i Skoven,” udtaler festivalens programansvarlige Nicolai Demuth.

Højt bundniveau
Peter Sommers aktuelle live-setup hedder Peter Sommer med Palle alene i verden, hvilket han også kommer til at tage på turné med til efteråret. Sommer udgav i 2022 sit syvende album De uforelskede i København, hvor man blandt andet finder sangen ”Verdens mindste dør, har aldrig været større” som Nicolaj Lindby sang i sidste fredags i X Factor.


Albummet fik af GAFFA fem stjerner med ordene ”Peter Sommers syvende album er en naturlig udvikling af de sidste foregående album med en håndfuld sange, der kan leve stolt og længe adskillige år frem. Et album med et bundniveau, der for alvor cementerer ham som en af Danmarks mest ærlige og intelligente sangskrivere og tekstforfattere, og med Tiggerne som et fortsat sammentømret og fermt broderskab er han i de bedste hænder. Og således er også vi på De uforelskede i København.”

Sidste år oplevede GAFFA Peter Sommer på Smuk Fest, hvor han ifølge vores anmelder leverede en femstjernet koncert. ”Endnu en hjemmebanesejr fra det berømte bysbarn, som vitterligt er en af Danmarks bedste sangskrivere i disse år,” lød det blandt andet i anmeldelsen. 

”Vi ser også frem til at præsentere Lucky Lo og Brimheim. Begge artister strålede på Alive Festival i 2022, hvor de stod som helt nye friske navne på plakaten. Sidenhen er det kun gået en vej, og nu kan vi stolt invitere dem tilbage som hovednavne på festivalen!,” fortsætter Demuth.  


Lucky Lo udgav i 2022 sit debutalbum Supercarry, som sikrede hende en plads på forsiden af GAFFA. I interviewet fortalte hun blandt andet, at ”min musik handler om at være sammen med traumet, om at kunne finde styrken i det sårbare. Den transformative kraft, som ligger i den radikale kærlighed til livet.”

I sommers oplevede GAFFA Brimheim live til Syd For Solen.

”Det ældre radiohit ”Exquisite Bliss” får sat lidt gang i det ellers noget passive publikum, men ellers spiller Brimheim mærkeligt nok ikke en anden af sine mest kendte og catchy sange, ”Call it What You Want”. Hun har da også kun 45 minutter på scenen og slutter af med ”Myself Misspelled” med et stille break undervejs og en heftig outro, hvor Buster Jensen igen støder dybt i saxofonen. En stærk afslutning på en solid musikalsk performance, som dog nok ville have klaret sig endnu bedre enten inden døre eller på et tidspunkt, hvor solen stod knap så højt på himlen for at få en mere fortættet oplevelse,” hed det i den firestjernede anmeldelse.

Totalt afstemt
Og endelig kommer Mona Moroni altså til den nordjyske festival, som afvikles i den lille bypark Christiansgave.

”Sidst kan vi byde velkommen til Mona Moroni og Smag På Dig selv som på hver sin meget forskellige måde bringer nye ting til musikprogrammet. Mona Moroni kommer til at bade festivalpladsen i lækre popmelodier i den perfekte tømmermandskur og Smag På Dig Selv bringer en Jazz/Techno/Punk-hybrid til bordet, som tager gæsten med ind i de sene nattetimer på en helt ny måde,” lyder det fra festivalen.

Mona Moroni er blevet sammenlignet med Lis Sørensen og Shit & Chanel, og GAFFA var da også ganske positivt stemt efter at have overværet sidste års Spot-koncert.

”"Kø" blev efterfulgt af afslutningsnummeret "Tankerne," der bidrog med en følelse af at være ung til koncert i 80’erne eller 90’erne. Denne afslutning på koncerten understøttede netop, hvad Mona Moroni virkelig kan – for med plads til ord og tanker pustede de liv i den rare og velkendte nostalgipop, og fordi deres inspiration er så nænsomt videreformidlet, blev det en totalt afstemt koncert,” lød det blandt andet i den firestjernede anmeldelse.

Smag på dig selv er en jazz-punk-trio - en trommeslager og to saxofonister. Trioen kommer fra Christianshavn og har to EP i bagkataloget Dunkelkraft og Middelklassen avler kun skeletter. De har spillet koncert de fleste steder i Danmark og skal også blandt andet spille til dette års O-days festival. Udover Danmark har gruppen også spillet i Rusland. Musikken er instrumental og bevæger sig mellem jazz, pop, hip-hop og meget mere.

”Vi glæder os allerede til at præsentere endnu flere nye navne i løbet af foråret,” slutter Demuth af i pressemeddelelsen. Alive Festival finder sted fra den 25. – den 27. juli 2024 i Thisted.

EFTER DETTE ÅRS AFLYSNING: Guldimund tilbage på Alive Festival – se alle de seks netop tilføjede navne til plakaten

ANNONCE