Nyhed

Phosphorescent besøger Danmark

Matthew Houck kommer både forbi København og Århus til maj

Bag det lidt kryptiske navn Phosphorescent finder man sangskriveren Matthew Houck, der har udsendt en stribe udgivelser, som er blevet sammenlignet med værker af navne som Will Oldham og Grandaddy. Senest er kommet albummet "To Willie" i februar, og i den forbindelse har Houck arrangeret en turné, der blandt andet tager ham forbi Danmark.

Her vil man formodentlig kunne høre Phosphorescent spille en række sange fra det seneste album, der er en hyldest til den legendariske sangskriver Willie Nelson. Albummet blev vel modtaget af GAFFAs anmelder, der roste Houcks evne til at dyrke "det lavmælte med stor indlevelse".

"På 'To Willie' ærer Phosphorecent sin egen helt, hvor han tilbagebetaler gælden lige fra musikken til coveret. I sin tid hyldede Willie Nelson Lefty Frizzell, som tilbage i halvtredserne var med til at danne skole for Honky Tonk-bølgen på sin specielfremstillede Gibson J-200-model, hvor han fandt sit helt eget unikke udtryk. Som Willie Nelson stempler Phosphorecent sangene med sin egen personlige sound og med stor respekt for originalerne. Smukt og æstetisk smyger "Too Sick To Pray" med akustisk fingerpickings, og de to fremragende udgaver af 'Heartaches Of A Fool' og 'Permanently Lonely' sig nænsomt om sjælen, hvor inspirationen fra Bonnie 'Prince' Billy også sniger sig ind".


Når Matthew Houck optræder som Phosphorescent, sker det med et band med vekslende medlemmer, der kan opleves til to danske koncerter. Det sker henholdsvis på Loppen 14. maj og på Voxhall 17. maj.

ANNONCE