Nyhed

Dansk guitarist spiller med Glenn Hughes

Søren Andersen er ny guitarist i Deep Purple-bassistens nye band

Superfuzz-guitaristen Søren Andersen arbejder blandt andet sammen med Oliver Weers, og i denne weekend går han også på scenen i Moskva sammen med Brinch til Melodi Grand Prix-finalen. Men nu er der en ny udfordring på vej for den danske guitarist, der vil tage ham på en længere turné rundt i Asien. Han er nemlig blevet hyret som guitarist for Deep Purple-bassisten Glenn Hughes.

Glenn Hughes var med i Deep Purple fra 1973 til 1976, hvor han medvirkede på pladerne "Burn", "Stormbringer" og "Come Taste The Band" både som bassist og sanger. Siden da har Glenn Hughes udgivet en lang række plader under eget navn samt indspillet med så forskellige navne som Tony Iommi, The KLF, Quiet Riot og Gary Moore.

Da han skulle sammensætte et band til en kommende turné, kiggede han mod Europa og fik øje på danske Søren Andersen. Om forbindelsen til Hughes siger danskeren:


"Jeg turnerede sidste år med Marco Mendoza og Tommy Aldridge (Thin Lizzy/Whitesnake) omkring udgivelsen af Marcos soloalbum "Live For Tomorrow". Ad de kanaler kom jeg i forbindelse med Glenn Hughes. Mange af hans tours ligger uden for USA, så det er oplagt for ham at have musikere på holdet fra Europa. Det var dér, jeg kom ind i billedet, og det er helt fantastisk".

Indtil videre er det blevet til en enkelt koncert sammen med Glenn Hughes i Moskva, der samtidig var startskuddet for et længere turnésamarbejde mellem den danske guitarist og Deep Purple-bassisten.

"Koncerten gik rigtig godt, og det var ligesom en prøveklud for samarbejdet. Jeg bestod, og jeg tror, at de fleste guitarister med Deep Purple på reolen ved, hvordan jeg har det lige nu".


Søren Andersen siger desuden, at der lige nu udelukkende er tale om et turnésamarbejde, men at han ikke vil udelukke muligheden for, at de to musikere også senere skal indspille sammen. Men i første omgang er fokus på den kommende turné, der formodentlig bliver en seks uger lang turné i Østen i løbet af 2009.

ANNONCE