Nyhed

Heaven And Hell spiller mindekoncert for Dio

De tre resterende medlemmer af Heaven And Hell har besluttet sig for en sidste koncert for at ære deres afdøde sanger

Ifølge fansitet black-sabbath.com vil Heaven And Hell spille en mindekoncert for deres nyligt afdøde sanger, Ronnie James Dio. Koncerten vil foregå i London til High Voltage Festivalen lørdag den 24. Juli, og vil bestå af bandet og to sangere.

Black Sabbaths originalw medlemmer Toni Iommi og Geezer Butler slog sig i 2006 sammen med sanger Ronnie James Dio og trommeslager Vinny Appice for at genforene den version af Black Sabbath, som de tidligere havde haft stor succes med. For at undgå associationer med den oprindelige version af Black Sabbath med Ozzy Osbourne og Bill Ward, opkaldte de fire musikere sig efter det første album, de lavede med Dio, "Heaven And Hell".

Bandet turnerede med stor succes og udsendte det anmelderroste "The Devil I Know" sidste år, men i den periode klagede Dio over tiltagende mavesmerter. Det viste sig at være kræft, som i sidste ende dræbte den 67-årige sanger, hvis død siden er blevet begrædt af fans, presse og rockmusikere verden over.


Nu har de tre resterende Heaven And Hell-medlemmer besluttet sig for at gennemføre én af de koncerter, de oprindeligt var booket til at spille, før nogen vidste, hvor alvorligt syg Dio var. Koncerten bliver holdt som en mindekoncert for bandets afdøde sanger, og to sangere vil skiftes til at synge numrene.

Det er Glenn Hughes og Jorn Lande, der har takket ja til opgaven. Hughes har tidlige sunget for Deep Purple og var en overgang involveret i en obskur version af Black Sabbath, mens norske Jorn Lande er mest kendt for sit arbejde med power metal-bandet Masterplan. Lande er kæmpe Dio-fan og har senest udgivet et soloalbum, der er en hyldest til Ronnie James Dio.

Overskuddet fra koncerten vil gå til den kræftfond, som Dios kone og manager Wendy Dio har oprettet under navnet The Ronnie James Dio "Stand Up And Shout" Cancer Fund.


Bandet har offentliggjort en pressemeddelelse, hvor bassist Geezer Butler blandt andet siger: "Det bliver en meget følelsesmæssig begivenhed og et privilegium at spille en koncert i hans minde og hjælpe med at støtte velgørenhed. Frem for alt håber jeg dog, at det vil gøre folk mere opmærksom på, hvor vigtigt det er at blive undersøgt med jævne mellemrum, før en sygdom som kræft udvikler sig og ikke kan kureres længere."

Guitarist Toni Iommi tilføjer: "Ronnies død efterlod et enormt hul. Vi var slet ikke færdige med at gøre det, som vi ville med det her band. Forhåbentligt kan denne koncert udfylde lidt af det."

Line-uppet for koncerten bliver som følger:


Tony Iommi - Guitar
Geezer Butler - Bas
Vinny Appice - Trommer
Glenn Hughes - Vokal
Jorn Lande - Vokal

Koncerten spilles lørdag den 24. juli, og der kan købes både weekend og dagsbilletter til festivalen. Du kan se mere på festivalens hjemmeside.

ANNONCE