Nyhed

Rockkoryfæer til Malmö

De kommende måneder byder på adskillige interessante koncerter på den anden side af sundet

Det er ikke fordi, vi bliver snydt for gode koncerter herhjemme, men indimellem kan det nu alligevel - i al fald for vore københavnske læsere - betale sig at tage den korte tur til Malmö. I første halvdel af 2012 kan man eksempelvis opleve en række markante navne fra 60'erne og 70'erne, fra Arlo Guthrie til Black Sabbath, derovre.

Guthrie - søn af af folk-ikonet Woody Guthrie - slog for alvor sit navn fast med pladen "Alice's Restaurant" i '67. Den blev et par år senere afsæt for en film af samme navn, omtrent samtidig med at Arlo Guthrie optrådte på Woodstock Festival. 20. januar indtager han Viktoriateatern i Malmö. Sammesteds kan man den 1. februar opleve den 71-årige amerikanske sangskriver Chip Taylor, som vel nok huskes bedst for sin sang "Wild Thing" i Jimi Hendrixs levering, men som også har leveret materaile til blandt andre Janis Joplin og Willie Nelson.

18. februar kan britiske Wishbone Ash opleves på Kulturbolaget, og 26. marts kan man på samme scene komme til koncert med den navnkundige sangskriver, sessionmand med mere Leon Russell, hvis man nu skulle være gået glip af hans koncert i Amager Bio tidligere på året. Kapelmester på Joe Cocker's Mad Dogs & Englishmen og ved The Concert for Bangladesh i '71 og senest aktuel med en vellykket kollaboration med Elton John - CV'et er langt, og en tur til Malmö er seriøst værd at overveje.


To dage senere spiller britiske The Zombies, som tidligere i 2011 udgav nyt, i Debaser Malmö – de kommer dog også til Horsens Ny Teater 27. marts – og endelig kan man opleve Black Sabbath med Ozzy Osbourne i front på Malmö Stadion den 2. juni. Hvis man skulle foretrække det, fremfor at møde op fem dage tidligere på Jelling Festival i nærheden af Vejle.

 

ANNONCE