Nyhed

Alexander Brown og Hampenberg udgiver med Busta Rhymes

Dj/producerduoen har teamet op med den store New York-rapper

Dj/producerduoen Alexander Brown og Hampenberg har netop udgivet singlen "You're A Star", og her har de fået fint selskab. Nemlig dels af den amerikanske r&b-sangerinde Shonie, dels en af hiphoppens helt store kunstnere, New York-rapperen Busta Rhymes.

Alexander Brown og Hampenberg fik i 2012 et stort hit med "Raise The Roof" i selskab med to store internationale navne, Pitbull og Fatman Scoop samt danske Nabiha. Det gav blod på tanden til at søge efter endnu en international kunstner til et samarbejde.

Alexander Brown fortæller:


– Vi er store fans af Busta Rhymes. Han har jo det vildeste flow og er noget af en personlighed og en legende, og så har han aldrig solgt ud. Vi sendte ham flere sange, han kunne vælge. Han faldt så for "You're A Star", den engelske version af "Det Stikker Helt Af", som vi havde sendt ham en version af med sangerinden Shonie, som vi stødte på, da vi indspillede "Raise The Roof". Han var helt oppe at køre over nummeret, og det var stort, også for Yepha, som jo lavede den originale danske version. Han har alle dage været kæmpe fan af Busta Rhymes, så han var lige så vild som vi var, da vi fortalte ham, at Busta skulle være med på tracket.

Hvordan fik I Busta Rhymes med på nummeret?

– Det gik gennem folkene fra Madness 4 Real, som jo kender rigtig mange amerikanske rappere. Det er faktisk indspillet i Stavanger, da Busta var på Europaturné. Det skulle egentlig indspilles i Paris, men så blev hans planer lavet om i sidste øjeblik, og så måtte vi ombooke vores fly.


Har I en konkurrence kørende med Kato om, hvem der kan få de største amerikanske rappere med på sine sange?

– Nej, for sangen er faktisk indspillet for halvandet år siden, før vi hørte om Katos samarbejde med Snoop Doog. Når nummeret har ligget så længe, skyldes det, at vi også fik lyst til at indspille en musikvideo til det, og så måtte vi vente på, at Busta Rhymes blev klar til det. Videoen er indspillet i New York.

Hvor udkommer singlen?


– Så vidt jeg ved i de samme lande, som udgav "Raise The Roof", og det er 44 lande.

Hvad er så næste skridt for jer?

– Nu skal vi selvfølgelig promovere denne her sang, men ellers skal vi i gang med vores respektive solokarrierer. Hampenberg arbejder på nogle klubting, og jeg arbejder på et album, som udkommer efter sommeren. Der kommer en single med Pernille Rosendahl før sommeren, og så skulle Lil Wayne også meget gerne være med på albummet. Det vil jeg meget gerne tale mere om, når det er klart. Men vi fortsætter selvfølgelig også samarbejdet, og vi har jo fået blod på tanden efter flere internationale solister nu.

Hampenberg: Et højdepunkt i min karriere

Hampenberg er også begejstret:

– Samarbejdet med Busta Rhymes er, indtil videre, det absolutte højdepunkt i min karriere. Det har været en vanvittig proces fra idé til en egentlig aftale og over i et færdigt produkt. Jeg kniber mig stadig jævnligt i armen over, at det er lykkedes. Jeg har været kæmpe fan af Busta Rhymes siden midt-90'erne, så det var nærmest uvirkeligt pludselig at stå og "hi-five" en af verdens største rappere i New York. I min bog er det meget få rappere, der kommer op på siden af det, Busta Rhymes kan, og det fact, at vi rent faktisk har hevet den her i land, giver mig næsten gåsehud.

Busta Rhymes debuterede i 1996 og har til dato udgivet ni album, senest "Year of the Dragon" fra 2012. Han er kendt for sin hurtige og avancerede rapstil og er 11 gange blevet nomineret til en Grammy.

Hampenberg og Alexander Brown indledte det musikalske samarbejde i 2009 og har nu udgivet otte singler sammen, hvoraf flere har fået guldplader. De har også udgivet på egen hånd, Hampenberg siden 1999, Alexander Brown siden 2011.

Musikvideoen til "You're A Star" blev skudt i New York, af danske Gaucho Film.

For mere info på Morten Hampenberg her

For mere info på Alexander Brown her

Se videoen til "You're A Star":


ANNONCE