Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA giver vores bud på en række gode musikalske oplevelser de næste dage

GAFFA har, som altid, samlet en række koncerter vi mener er et lyt eller to værd i weekenden. Om du så er til gadefest, "Rainbow-rock", clubstemning, country eller punk. Du finder det hele her. 

FREDAG:

København:


Bus Jane Janny, Råhuset, klokken 20.00

Er du træt af skrald, pis og gadefest, kan Råhuset denne aften byde på en række upcoming bands i vidt forskellige genrer. Blandt andet kan det musikalske projekt Bus Jane Janny, som musiker og sangskriver Else "Raymonde Gee" Gaunoux står bag, anbefales. Musikken er inspireret af Prince og Bowie og kategoriseres som harmonisk og nostalgisk "Rainbow-Rock". Hvis du er i tvivl om, hvad det dækker over, kan ep-titlen "Popsongs for indie girls who do girls like they're boys" måske give dig et hint i den rigtige retning. 

Mother Lewinsky, Ideal Bar, Vega, klokken 20.00


Mother Lewinsky er en dansk trio, der spiller alternativ pop med violinen i centrum. Genren kalder de selv indie-classical, og trioens debut-ep udkom i april. De tre hjerner bag spiller alle i andre bands – Tako Lako, Mescalin, Baby og Surf in Stereo. Live opgraderes bandet til otte musikere med både rytmegruppe og strygersektion, således også denne aften.

Distortion, hele weekenden

Gadefest i København? Nå, det har du hørt om før? Jamen, ingen problem så. Tjek GAFFAs guide her og fortsat god fest!


Young, Vega, klokken 21.00

8210 Aarhus V-rapperen Young, med rødder i Eritrea, giver sin første solokoncerter som hovednavn, når han denne aften aflægger Vega visit. Det er dog langt fra første gang, han optræder på en scene. Han har blandt andet været support for L.O.C og Medina i fjor og support for de amerikanske rapstjerner Rick Ross og Mac Miller. Young brød igennem tilbage i 2011, med YouTube-singlen "FOKMEDMIGNU", og udgav i januar i år ep'en "Picasso Me En Afro".

Aarhus:

Mikael Simpson, VoxHall, klokken 20.00

Grundet sygdom måtte Mikael Simpson aflyse sine koncerter tilbage i marts. Det råder han nu bod på, når han gæster Aarhus fredag og Aalborg på Studenterhuset dagen efter. Den anmelderroste sanger og sangskriver har allieret sig med Asger Baden på tangenter og Steen Holbek på trommemaskiner i et analogt setup, der vil tage Simpsons velkendte sange i nye retninger. 

Netsky, Train, klokken 23.45

Er du én af de få, som ikke har taget turen over bæltet til Distortion, er der stadig gedigen klubfest i Aarhus, når Train åbner op for sit nye koncept "Rails". Her disker de op med drum'n'bass-kunstneren Netsky, der udover at have spillet et hav af jobs og udgivet egne albums også har remixet for navne som Swedish House Mafia, Plan B, Leftfiel og Rusko. 

Aalborg: 

Lars & The Hands Of Light, Studenterhuset Aalborg, klokken 21.00

For en måned siden udkom Lars & The Hands Of Lights andet album "Baby, We Could Die Tomorrow". Den følger op på debuten "The Looking Glass" fra 2010, der med singlerne "Me Me Me" og "Hey, My Love, Hey Love!" fik stor gennemslagskraft både her til lands og i udlandet. Blandt andet som Ugens Uundgåelige og en nominering til P3 Guld, ligesom også Frankrig, Benelux og Tyskland fik øjnene op for det danske band. Dagen efter gæster de også spillestedet Radar i Aarhus.

Esbjerg:

Esbjerg Rock Festival, fredag og lørdag

Esbjerg Rock Festival er blevet afholdt 20 år i træk, og 2013 er ingen undtagelse. Under titlen "Greatest hits of the 80's" præsenterer festivalen i år navne som Billy Ocean, Rick Astley, Howard Jones og brystbomben Samantha Fox. Der er altså lagt op til ren nostalgifest i Esbjerg denne weekend. 

LØRDAG:

København:

Bonnie Prince Billy & Dawn McCartney, Den Grå Hal, Christiania, klokken 19.00

Det er to af USA's fineste og mest respekterede navne inden for alternativ folk og country, der sammen fortolker numre af The Everly Brothers. Bonnie "Prince" Billy alias Will Oldham er lidt af en multikunstner, der foruden musik har beskæftiget sig med både film og foto – det er dog som sanger/sangskriver, at de fleste kender ham, og at han for alvor har opnået anerkendelse vidt og bredt. Manden har udgivet en enorm mængde album – først under diverse afarter af sit Palace-alias og siden 1998 som Bonnie "Prince" Billy. Dawn McCarthy kender man måske fra bandet Faun Fables, som hun selv stiftede efter at have forladt New Yorks musikscene i 1997, hvor hun følte for at kombinere dét at rejse og skrive sange. Hun er kendt for sine meget engagerede koncerter, der også rummer teatralske elementer. Duoen spiller også dagen efter på VoxHall i Aarhus.

Gabrielle Aplin, Vega, klokken 21.00

Den unge, engelske sangerinde har netop udgivet sit debutalbum "English Rain", der af GAFFA fik fire stjerner for dets velskrevne og vellydende popsange i klassisk indpakning. Pladen indeholder også ørehængeren "Please Don't Say You Love Me", der flittigt har været i rotation på P3 som Ugens Uundgåelige.

Aarhus:

Vestergade-Fest, hele dagen

Vestergade holder fest, hvor der også er en række koncerter på programmet. I dagtimerne kan du blandt andet opleve Pil & Liv og Lars & The Hands Of Light. Om aftenen og i nattetimerne er der koncert med Linkoban og afterparty med DJ Static bag roret. Han flankeres af Tue Track og sit nye hiphop-projekt Ponyblod.

Ras Money, Atlas, klokken 21.00

Én gang om måneden inviterer Macro Marco og Denali Sound aarhusianerne indenfor til arrangementet "Wake The Town". Denne gang er det Ras Money fra Rootsman Hifi, der er på programmet og giver ét af sine velrenommerede dj-sæt. Ras Money er også kendt som Raske Penge, men kalder sig Ras Money, når han optræder som dj.

Bad Religion, Train, klokken 21.30

I mere end tre årtier har legendariske Bad Religion (billedet) præget punkrockscenen. Bandet udgav i januar deres attende album, i rækken af live og studie-udspil, kaldet "True North". Et album som GAFFAs anmelder Keld Rud gav fire ud af seks stjerner og beskrev som "klassisk Bad Religion med sangskrivningen i højsædet".

Pharfar, Train, klokken 01.30

Pharfar er for alvor gået solo med førstesinglen "La' Mig Rulle Dig", der flittigt er blevet spillet i radioen. I følge mandens egne termer er nummeret "en liderlig hyldest til kvinder", så er du humør til at blive rullet, så trop endelig op og ryst røv til natkoncert på Train denne aften. 

 

ANNONCE