Nyhed

RECession Festival klar med flere navne

Den aarhusianske, alternative festival annoncerer fire nye navne, når den indtager Radar og Katapult på Godsbanen i november

Aarhusianske RECession Festival afslører, at Lymbyc Systym fra New York (US), københavnske Sweet Jesus 17 samt de aarhusianske bands Ghost Of Belle Starr og Mommy Hurt My Head gæster festivalen, der, efter en pause sidste år, er tilbage.

Lymbyc Systym (billedet) fra Brooklyn, NY har eksisteret i over 20 år og kalder selv deres stil for "Postmodern rock". Deres tredje og seneste album "Symbolyst" udkom i september 2012. De to brødres musikalske karrierer spænder vidt – de har spillet med prominente navne som Crystal Castles, Balmorhea, The Wooden Birds, Her Space Holiday og The Books. Derudover har de turneret med internationale navne som Broken Social Scene og The Album Leaf.

Sweet Jesus 17 er et helt nyt band, der er blevet til i samarbejde mellem medlemmer fra det københavnske bandkollektiv Oh!My. Medlemmerne tæller musikere fra Cape Canaveral, Virgin Suicide, October Dance og ikke mindst Ice Cream Cathedral. Fra begyndelsen har Sweet Jesus 17 stræbt efter at skrive emotionel lo-fi pop med tekster om ikke at have nogen fremtid, men masser af piger. Debut-ep'en udkom på Oh!My i august 2013.


Ghost of Belle Starr har huseret et par år i den aarhusianske undergrund. Bandet er inspireret af navne som The Walkmen, Wolf Parade og Grizzly Bear og har efterhånden fundet deres egen niche inden for indie-rocken. Her finder de klassiske rock-instrumenter sammen med omnichord, glockenspiel og diskrete synths i et udtryk, som er vidtfavnende, men stadig organisk. Ghost of Belle Starr blev i november 2012 udvalgt til at deltage i showcasen "Raw Music", arrangeret af blandt andre NorthSide Festival. Gruppen arbejder i øjeblikket på deres debut-ep, som udkommer i starten af 2014.

Det fjerde band er endnu et aarhusiansk band. Mommy Hurt My Head startede tilbage i 2005, men først i 2009 udgav de deres selvbetitlede debutalbum på det svenske selskab Progress Productions. Bandet bevæger sig inden for Electronic Body Music og den mere mørke industrial-genre. Af højdepunkter på livefronten kan nævnes support for danske Leæther Strip, og til RECession 2013 vil man som publikum blive præsenteret for nye sange – som de første.

Det bliver 12. gang, at RECession Festival afvikles, og som altid er der fokus på den musik, der ikke går under pejlemærket mainstream. Den 15. og 16. november vil kulturmekkaet Godsbanen blive forvandlet til en musikalsk labyrint, hvor man kan opleve alternative acts i fuldt flor. Festivalen støttes økonomisk af Kulturhovedstad Aarhus og køres derudover udelukkende af frivillige, hvis hjerter brænder for musikken. I år vægtes genrer som neofolk, elektronisk og indierock. 


Læs mere på festivalens hjemmeside.

ANNONCE