Nyhed

Hør ugens bedste nye albums

GAFFA har fundet ugens bedst anmeldte nye album

I denne uge har GAFFA samlet syv kunstnere, som lå højest placeret i vores anmeldelser, når det kom til nye album. Igen må man sige, at det er en blandet pose bolcher, vi har med at gøre, for her er både fløjlsbløde stemmer, aggressive manderøster, guitarer og avantgarde-kunst. L.O.C., Nina Persson, The Malpractice, Maximo Park, Shaka Loveless, Suzanne Vega og Xiu Xiu (billedet) står bag ugens bedste album.

L.O.C. er braget direkte ind på den danske hitlistes førsteplads med "Sakrilegium". Han modtog også fem stjerner fra GAFFA med ordene: "L.O.C. er den type kunstner, der formår at udvikle og forandre uden at gå på kompromis med hverken stil eller integritet. Med 'Sakrilegium' får lytteren lov at opleve endnu en side af L.O.C. – han er bestemt ikke mindre potent end tidligere, og samtidig virker han mere naturlig end nogensinde."

NorthSide-aktuelle Nina Persson udgav sit første soloalbum under eget navn, "Animal Heart". GAFFAs Jan Opstrup Poulsen befandt sig i godt selskab med den svenske sangerinde: "Animal Heart bygger lidt forsigtigt videre på Nina Perssons karriere, og på den måde forstår hun at balancere sit musikalske projekt med en sikker hånd, hvor der er godt løb i melodierne samtidig med, at de også når at bundfælde sig. Og så ikke at forglemme denne vidunderlige stemme, der så snedigt lokker."


Danske The Malpractice klarer med "Mass" den svære toer uden problemer. Fem stjerner kvitterer Rune Schlosser med: "Mass er en stærk toer uden dikkedarer. Lyden er tung og crisp, og Gammelby lyder særdeles stærk med sin sylespidse falsetvokal og ord-dartpile, der rammer noget nær plet."

Maximo Park excellerer i Smiths-guitarer og nordengelsk accent på "Too Much Information". Uden for megen leflen leverer det engelske band et album, som nok skal tilfredsestille de allerede indviede: "Selv med de små kunstneriske udsving er Too Much Information umiskendeligt Maximo. My Bloody Mind og Her Name Was Audre er energiske, så det giver stakånde og vil gå rent hjem hos bandets etablerede fanbase."

Shaka Loveless har heller ikke skuffet på sin toer. Efter et svært brud med kæresten fandt sangeren inspiration til at skrive de 11 sange på "Det Vi Sku' Miste". Det handler om at komme videre: "Stærkest står stemmen og Shaka, når emnerne kredser om det at miste, hvilket synes at være omdrejningspunktet for det nye album, ligesom det var tilfældet på gennembrudshittene 'Tomgang' og 'Ikke Mere Tid.'"


Med "Luka" og "Tom's Diner" markerede Suzanne Vega sig som en stærk singer-songwriter, og det er en position, hun fastholder på sit seneste udspil "Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles". GAFFA skrev: "'Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles' er i følge sangskriveren selv et album, der kommer rundt om de fleste af hendes musikalske inspirationskilder. Og lad det være sagt med det samme, så er det ikke uden grund, at Suzanne Vegas karriere er grundlagt på fortættede og varme sange, der har gjort hende til en af de stærkeste kvindelige singer-songwriters."

Kunst og musik hænger for alvor sammen i Xiu Xius univers. "Bandet har i de sidste 12 år opereret i grænselandet mellem musik og avantgarde-lydkunst, og 'Angel Guts: Red Classroom' er ingen undtagelse. Allerede i åbningsnummeret 'Angel Guts' pisser de territoriet af: tre et halvt minutters lydplamage i højre stereokanal, med et minuts semimelodisk gruopvækkende synth i midten," skriver GAFFAs anmelder Lars Rønn Olsen og kvitterer med fem stjerner

Hør playlisten og rigtig god lyttelyst!


Hør den på WiMP:

Hør den på Spotify:

ANNONCE