Nyhed

GAFFA anbefaler: 11 essentielle til NorthSide

Programmet er nu komplet – vi har fundet 11 bands og solister, du bare SKAL se

Den nu tre dage lange sommerfestival byder for sjette år i træk på verdensmusik i Aarhus i samarbejde med tyske FKP Scorpio. Stifterne Brian Nielsen og Flemming Myllerup fra bookingbureauet Skandinavian kan glæde sig over den voksende popularitet, som den århusianske festival har haft glæde af, siden gæsteantallet er eksploderet fra bare 5.000 første år til over 35.000 sidste år. Ud fra i års bookinger er der atter spået musikalsk succes i Ådalen. Vi har fundet 11 navne, du bare MÅ se på NorthSide.

Alt-J

De britiske Mercury Prize '12-vindende drenge, sangeren og guitaristen Joe Newman, trommeslageren Thom Green og Gus Unger-Hamilton på keyboard udgør dette indie-rock-band udnævnt til at være det næste Radiohead. De har for nylig imponeret et amerikansk publikum, blandt andet Breaking Bads Aaron Paul, da de i lørdags gav koncert på Coachella-festivalen. Trioen fortsætter stærkt, selv efter grundlæggeren Gwil Sainsbury sidste år besluttede sig for, at musiker-livet ikke var for ham alligevel. Nu lander Alt- J på NorthSide, hvor du kan opleve Newmans rugende, betagende stemme, synthenizerens pirrende stilhed og baggrundens trommelyde fylde luften med harmonisk intensitet. Fængslende folk-eletronika, som tager en med på nostalgisk rumrejse. 


 

 

 

Antony & the Johnsons med Aarhus Symfoniorkester 


Amerikanske Antony & the Johnsons præsenterer for første gang en kollaboration på scenen med Aarhus Symfoniorkester. Antony Hegarty er forsangeren i dette smukke musikalske projekt fra, hvis hovedsagelige temaer som kærlighed og transkønnede dilemmaer bliver sunget med dirrende, magisk stemme. Forvent en emotionelt kraftfuld og intens performance. 

 

 

 


The Black Keys

De amerikanske barndomsvenner Dan Auerbach og Patrick Carney fra Ohio har været i gang siden 2001, men blev først verdensberømte et årti senere. Før deres kollaboration med produceren Danger Mouse i 2008 på albummet "Attack & Release" turnerede drengene USA tyndt for en sparsom løn og var blot kendte for relativt få. Den autentisk blues-inspirerede rockduo er nu blevet et af Nordamerikas mest populære, og deres rå, autentiske lyd har ledt dem til at vinde tre velfortjente Grammyer. 

 

 

 

Death Cab for Cutie 

Her er også et band, som ikke lader sig skræmme væk af at have mistet et stiftende medlem. Chris Walla er for sidste gang med som guitarist på bandets ottende studiealbum "Kintsugi" udgivet i år. Det amerikanske 90'er-rockband er en sikker vinder blandt indie-entusiaster, som har forstand på, hvordan man forholder sig til musik præget af nostalgi og melankolske undertoner. 

 

 

 

FKA Twigs

Den nyligt ankomne jamaicansk-britiske r&b-diva er et interessant pust med karakter. Hendes forførende stemme og selv-instruerede kontroversielle musikvideoer har hypnotiseret fans verden over. Sangerinden Tahliah Debrett Barnett indtog for alvor musikindustrien i 2014 med sit Mercury-prisnominerede debutalbum "LP1". Hendes musik kan bedst beskrives som en genfortolkning af en sexet, psykedelisk vals mellem pop, elektronika og r&b, der er båret af forunderlige feministiske bevægelser.   

Ben Howard

Den britiske darling har talent for at smelte hjerter med sin følelsesladede, honningsøde stemme og poetiske sangskrivning. Hans unikke indie folk-pop-stil har vundet ham to Brit Awards i 2013, blandt andet for "Britiske mandlige soloartist". Selvom han allerede startede med at kombinere sang og guitar som barn, er det inden for de sidste få år, at han virkelig har udviklet sig stilistisk og teknisk, hvilket er åbenlyst på hans andet album "I Forget Where We Were". Med til tider hjerteskærende, sjælfulde Bon Iver-agtige toner fortsætter Howard med at charmere sig ind på nye lyttere og leve op til fans' forventninger.   

 

 

 

The Jesus & Mary Chain

Den britiske gruppe blev genforenet i 2007 og genoptog en længere karriere inden for det alternative rock-univers. Brødrene Reid blev, tilbage i 80'erne, beundret for deres Beach Boys-inspirerede sangskrivning tilsat støjrock. Debutalbummet "Psychocandy" fra 1985 blev særdeles velmodtaget, og har været med til at forme den moderne rockæra. Med kun de to brødre tilbage fra "Psychocandy"-konstellationen kan du, tre årtier senere, forvente et rutineret liveshow, hvor gruppen spiller debutalbummet i sin helhed tilsat andre godbidder fra bagkataloget. 

Grace Jones

Siden 1973 har den jamaicanske sangerinde og Helmut Newton-muse leveret enestående funky diskomusik. Hun har på mange måder skabt en udødelig stil via det unikke tvekønnede image, som har inspireret kunstnere som Rihanna, Annie Lennox og ligeledes NorthSide-aktuelle FKA Twigs. Grace Jones startede sin karriere med at erobre moden i Paris, hvor hun blandt andet var på forsiden af Vogue. Musikken spirede senere i New Yorks berømte Studio 54, hvor Jones var blandt de første performere sammen med kollegaerne Gloria Gaynor, James Brown og Stevie Wonder. Glæd dig til en superfunky, historisk fest med 80'ernes sensation. 

 

 

 

Savages

Kvalitets-pige-post-punk-gruppen med politiske undertoner blev formet i London i 2011. Efter deres debutalbum "Silence Yourself" fra 2013 udgav de kort efter en interessant dadaistisk-inspireret ep, "Words to the Blind" i samarbejde med det japanske syreband Bo Ningen. Idéen til det 37 minutter lange track udsprang af en performance, de sammen præsenterede i London. Med ni udsolgte koncerter i New York i januar lader det til, at bandet har fået god vind i USA i samarbejde med manager John Best (også manager for Sigur Rós).      

 

 

 

Sam Smith

Endnu en ung romantiker med international succes debuterede med studiealbummet "In The Lonely Hour" sidste maj. Singlen "Stay With Me" er allerede blevet spillet over 300 millioner gange på YouTube og har i fællesskab med pophittene "Money On My Mind" og "I'm Not The Only One" været i top fem i både UK og USA. I februar vandt Smith fire Grammyer for sine humørløftende beats og imponerende lyse soul-vokal. 

 

 

 

Wu-Tang Clan

90'ernes hiphop-band fra New York bestående af hele ni medlemmer er blevet kaldt for den bedste rap-gruppe nogensinde af Rolling Stone. Deres debutalbum "Enter The Wu-Tang" fra 1993 er stadig anset som værende et af de bedste rap-album i historien. Ud over deres mesterlige færdigheder har medlemmerne også udgivet en lang række soloplader.

ANNONCE