Nyhed

11 essentielle album, du skal glæde dig til i september

GAFFA guider dig igennem septembers kommende udgivelser med 11 album, du absolut skal høre

September 2015 er en god måned for albumudgivelser i den hårde ende af rockskalaen. Iron Maiden og Slayer har godter i posen for de rockhungrende. På listen finder du også kunstnere med længe ventede debuter, opfølgninger fra de erfarne klasser samt en enkelt lykkelig genforening. Albumposen er som sædvanligt ikke forbeholdt ét slags publikum. Læs herunder, hvad der ellers er at glæde sig til i denne vorherrens musikmåned. Listen er i kronologisk rækkefølge. 

Shaka Loveless: Til Vi Ligger, 4. september

Mens Loveless render rundt og udmærker sig på landets popscener, er der et nyt album på trapperne, der blandt andet indeholder den seneste single, "Helt Fin Dag", og Medina-duetten "Ud af Mørket". Albummet skulle angiveligt fortsætte ud af samme spor som de foreløbige singler med endnu flere radiovenlige ørehængere. For nyligt kunne man se Loveless fortolke og blive fortolket i TV2-programmet Toppen Af Poppen. Herunder er det første single, "Helt Fin Dag".

Iron Maiden: The Book of Souls, 4. september


Albummet kommer lige i kølvandet på forsanger Bruce Dickinsons kræftsygdom, men ikke desto mindre er Iron Maiden tilbage for fuld udblæsning med det første dobbeltalbum i bandets historie. Angiveligt følte bandmedlemmerne så stærkt for hvert eneste nummer, at det hellere måtte komme til et dobbeltalbum end til at skulle skære fra. Dermed ender albummet med en samlet spilletid på 92 minutter, hvoraf vi i hvert fald kan konstatere, at de fem af dem lyder ganske lovende. Hør første udspil, "Speed of Light":

Prince: HitNRun, 7. september


"HitNRun" bliver nummer 35. studiealbum i rækken fra den evigt produktive Prince. Med sig på produktionen har han for anden gang sit backing band, 3rdeyegirl, der blandt andet kan rose sig af den danske bassist Ida Kristine Nielsen. Særligt for udgivelsen er Princes beslutning om kun at udgive albummet på streamingtjenesten Tidal, da han drager sammenligninger mellem pladekontrakter og slaveri. Prince har dog meddelt, at han regner med også at udgive det i fysisk form på et tidspunkt.

Ane Brun: When I'm Free, 9. september


Når norske Ane Brun sender sit syvende studiealbum på gaden, bliver det på skuldrene af det bundsolide "It All Starts With One", der for alvor løftede den norske sangfugl ind i det danske musiklandskab. Siden ovennævnte udkom i 2011, har vi ikke hørt mange albumpip fra sangerinden med undtagelse af opsamlingsalbummet "Rarities", der viste Brun fra en anden, mere nedbarberet side end hidtil. Nu må vi bare håbe på, at albumudgivelsen snart bringer en turné med sig, for er der noget, Ane Brun får ros for, så er det sine liveoptrædener. Læs for eksempel om hendes koncert på NorthSide sidste år, hvor hun fik alle de seks eftertragtede stjerner af GAFFAs anmelder. I marts udkom singlen "Directions":

Slayer: Repentless, 11. september

Thrash-stilskaberne Slayers seneste udgivelse kom helt tilbage i 2009, hvor "World Painted Blood" høstede mange pæne ord, også fra GAFFAs anmelder. Siden da er der dog sket en del udskiftning i bandet, efter stiftende guitarist Jeff Hannemans død i 2013 og trommeslager Dave Lombardos afsked med bandet senere samme år.

Slayer gæster Danmark den 3. december sammen med Anthrax. De to mastodonter udgør to blade i firkløveret, der er kendt som "The Big Four" og yderligere omfatter Metallica og Megadeth. Om "Repentless" kan leve op til "World Painted Blood" og titlen som et af Slayers stærkeste albums i deres over 30 år lange karriere, det finder vi ud af den 11. september. 

Kwabs: Love + War, 11. september

Kwabs er blevet spået en stor karriere på diverse musikmedier verden over, og nu udkommer det længe ventede debutalbum. Vi hørte første gang til Kwabs sidste efterår, hvor hans hitsingle "Walk" fra den seneste ud af tre ep'er skaffede ham en velfortjent plads på Roskilde Festivals program, hvor han da også spillede en lovende koncert. Her dømte anmelder Ole Rosenstand Svidt afslutningsnummeret "Perfect Ruin" som værende koncertens absolutte højdepunkt, og Kwabs har selv udtalt om netop samme nummer:

""Perfect Ruin" er et af mine yndlingsnumre på albummet, og ud af alt materialet er det højst sandsynligt den sang, fans har været mest interesserede i at høre i et færdigt miks". Det færdige miks kan du så høre lige her:

The Libertines: Anthems for Doomed Youth, 11. september (billedet)

11 år og utallige interne stridigheder senere er The Libertines genforenet og back on track. "Anthems for Doomed Youth" er en mere synth'et udgave af den dog stadig meget genkendelige libertinerlyd, som vi kender den fra det selvbetitlede 2004-album. Indtil videre er tre numre fra albummet udgivet, herunder "Gunga Din", der første gang – næsten selvsagt – blev spillet live på den engelske festival Best Kept Secret. Skal man tolke ud fra den foreløbige lyd, kan vi regne med, at albummet atter bygger på de populære temaer sex, drugs & rock'n'roll. 

David Gilmour: Rattle That Lock, 18. september

Pink Floyd-guitarist og -frontmand David Gilmours musikkatalog kan ikke undervurderes - og den 18. september udviddes selvsamme katalog med fjerde soloalbum fra den velbevandrede herre. Titelmelodien er indtil videre eneste smagsprøve, Gilmour har delt med os, men den er til gengæld velkomponeret og -akkompagneret af en smuk og eventyrlig animeret musikvideo med bibelske referencer til Satans Fald i John Miltons "Paradise Lost". 

Keith Richards: Crosseyed Heart, 18. september

David Gilmour deler udgivelsesdato med en anden legendarisk guitarist. Rolling Stones-veteranen udsender første solostudiealbum i intet mindre end 23 år. Keith Richards' seneste udspil var selvbiografen "Life" fra 2010, der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder samt opsamlingsalbummet "Vintage Vinos" fra samme år. Richards meddeler, at albummet kommer til at eksperimentere med både reggae, rock, country og blues i et samarbejde med flere forskellige artister, herunder blandt andre Norah Jones. Hør første single fra "Crosseyed Heart", "Trouble":

Lana Del Rey: Honeymoon, 18. september

Når Lana Del Rey tager os med på bryllupsrejse, er det ikke den sædvanlige pladderromantik, der fylder billedet. Det er det foreløbige repertoire fra albummet "Honeymoon" et tydeligt bevis på. De foreløbige singler fra albummet tæller titelmelodien "Honeymoon", "High By The Beach" og "Terrence Loves You", der yder fuld retfærdighed til Del Reys medfødte sans for melodramatisk romantik. Del Rey nævnte for nylig i et interview, at hendes eget yndlingsnummer fra "Honeymoon" er den senest tilkomne "Terrence Loves You":

The Dead Weather: Dodge & Burn, 24. september

Rock-supergruppen udkommer nu med deres tredje album, der efter fem år følger op på 2009- og '10-udgivelserne "Horehound" og "Sea of Cowards". Sidstnævnte album blev hyldet af GAFFAs anmelder som "sleazy magi" og fik fem stjerner. Gruppen, bestående af fire hard-hitters i den moderne rockverden, er dannet af succes-smeden Jack White (The White Stripes, The Raconteurs) og inkluderer Alison Mosshart fra The Kills, Dean Fertita fra Queens of the Stone Age og Jack Lawrence fra City and Colour, som White tidligere også har arbejdet sammen med i The Raconteurs. Albummet indeholder fire "gamle" numre i remasterede og remixede udgaver samt otte spritnye numre. Lyt til albumlistens sidste rockede indspark med "I Feel Love (Every Million Miles)":

ANNONCE