Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Der er masser af spændende tilbud denne weekend – her er de mest interessante

Savner du nogle idéer til, hvad der skal ske nu, hvor kolde, mørke januar og en hård arbejdsuge er ved at være forbi? Så leverer GAFFA lige til døren. Vi har nemlig samlet 11 bud på de mest interessante koncerter i weekenden – som der stadig er billetter til, vel at mærke. Så træk i overtøjet, og trods kulden og regnen venter der gode oplevelser på Danmarks små som store spillesteder.

Læs mere og køb billetter ved at klikke på koncerterne herunder.

 


TORSDAG DEN 29. JANUAR

København:

Lydmor & Bon Homme, Drone 


For en aften kan du opleve to markante skikkelser fra den danske musikundergrund på samme scene. Lydmor med sin sarte og skrøbelige kvindevokal optræder nemlig med bassist og sanger i WhoMadeWho, Bon Homme. "Tænk en elektrisk betagende Bonnie and Clyde, som stryger dig på panden og river dig i håret samtidig", skriver spillestedet Drone om den interessante duo. Og så er det værd at bemærke, at der er fri entré til koncerten.

 


Mother Lewinsky 

I anledningen af Mother Lewinskys nye ep "Some People" udfører bandet en 27-timer lang koncert-maraton. De syv gratis koncerter bliver spillet forskellige steder i København, torsdag på caféerne Tjili Pop og Kind of Blue.

 

Aalborg:

Northern Winter Beat 2015

Den aalborgensiske festival Northern Winter Beat sparkes i gang med koncerter af blandt andre upcoming Karl William, der har hittet med singlen "Foruden at forgude" og electronica-kunstneren Sekuoia. Begge spiller på Studenterhuset Aalborg, men der vil i løbet af festivalen være koncerter på flere af byens spillesteder. Northern Winter Beat fortsætter fredag og lørdag med blandt andre Blaue Blume, Lydmor, Marvelous Mosell og Liima på programmet. Se hele programmet her.

 

Værløse:

Nordisk 2015, Galaksen 

For tredje gang rejser festivalturnéen Nordisk ud til de mindre spillesteder i Danmark med en lille håndfuld upcoming nordiske navne. I år kan du opleve de fremadstormende Blaue Blume, færøske Hulda og norske The New World Vulture. Torsdag kommer Nordisk til Værløse, men turnéen fortsætter til blandt andet København og Birkerød fredag og lørdag. Her bliver Blaue Blume dog erstattet med Ida Wenøe, kendt som tidligere frontfigur i Boho Dancer.

 

FREDAG DEN 30. JANUAR 

København:

Chase & Status, Amager Bio 

Den engelske dj-duo Chase & Status har opnået stor succes de seneste år, hvor drum'n'bass-parret har samarbejdet med kunstnere som Rihanna og Cee-Lo Green og modtaget rosende ord fra storhittende Pharrell Williams og Snoop Dogg. Nu har du har muligheden for at opleve duoen og vokalisten Rage på nært hold til intimkoncert i Amager Bio

 

Sukker Lyn, Rust 

Den dansk-serbiske rapper Sukker Lyn sætter gang i dansegulvet til natkoncert på Rust. Sukker Lyn er på vej med et snarligt udgivet nyt album, "Lazarus". Første single fra albummet kan høres her

 

 

 

Aarhus:

Liima (Efterklang + Tatu Rönkkö), Atlas

Det eksperimenterende elektroniske Efterklang har slået sig sammen med den finske perkussionist Tatu Rönkkö under det meget rammende navn Liima, der betyder "lim" på finsk. Projektet er spritnyt og har derfor ikke udmøntet i nogen udgivelser endnu. Men Liima arbejder løbende på nyt materiale, så denne aften kan du opleve den spæde begyndelse på det, der kan vokse til et veludviklet barn af partnerskabet. Liima spiller også lørdag til Northern Winter Beat, se ovenfor.

 

Mugison, Radar

Mugison har sin helt egen lyd. Med en særegen blanding af blues, rock'n'roll og folk samt elementer af metal og punk synger den selvudnævnte trubadur sig igennem numre på både engelsk og modersmålet islandsk. Mugison spiller desuden på Lille Vega i København den 31. januar.

 

København: 

Kiesza, Amager Bio

Canadiske Kiesza har storhittet på de danske radiostationer med numre som "Hideaway" og "Giant In My Heart". Kiesza udgav sit debutalbum "Sound of a Woman" i oktober, hvilket udløste fire stjerner fra GAFFAs anmelder Malena Salvado. Det er første gang, dance-sangerinden giver koncert i Danmark

 

 

Bob Marley 70 års fødselsdag, Pumpehuset  

Havde Bob Marley stadig været i live, ville han 6. februar i år være fyldt 70 år. Derfor fejrer Pumpehuset fødselsdagsfest med reggae-rytmer fra blandt andre jamaicanske Grammy-vindende Michael "Ruff" Rose. Den jamaicanske sangerinde med den smørbløde stemme, Etana, deltager også i Bob Marleys fødselsdagsfest.

 

København:

Gerard Way, Pumpehuset  

Emo-rockbandet My Chemical Romance havde stor succes i 00'erne, men sidste år gik bandets fem medlemmer hver til sit. I september udgav Den tidligere My Chemical Romance-forsanger Gerard Way så sit første soloalbum, der af GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum fik hele fem stjerner. Der er kun få billetter til Gerard Ways solokoncert tilbage, men du kan nå det endnu.

 

Udsolgte koncerter

Der er selvfølgelig også et par koncerter i weekenden, du ville ønske, du havde nået at skaffe billetter til. Alle Rasmus Walthers koncerter denne weekend er for eksempel udsolgt. Det gælder også folkehelten Kim Larsen & Kjukken og De Eneste To på Train og Vega – der er dog få billetter tilbage på Værket i Randers fredag. Det anmelderroste projekt Cancer, bestående af When Saints Go Machine-forsanger Nikolaj Manuel Vonsild og guitarist Kristian Finne Kristensen fra Chorus Grant, spiller en udsolgt koncert i Skuespilhuset i København søndag. Desuden er koncerten med upcoming danske navne fredag, Vegas Udvalgte, udsolgt.

 

Se mange flere koncerter på GAFFA Live

ANNONCE