Nyhed

Vanguard Music Festival afslører tre nye navne

Amerikanske Mobb Deep er blandt de nye artister på plakaten

Så er der tre nye navne på plakaten til dette års Vanguard Music Festival i sensommeren: Mobb Deep, Jay Electronica og The Blackbyrds feat. Tom Browne. Der er altså både dømt solid funk og hip hop på festivalen i år.  

The Blackbyrds feat. Tom Browne 

Amerikanske The Blackbyrds blev dannet helt tilbage i 1973 i Washingtion, og bandet er ikke blot en af funk-historiens helt store navne, de er også en af hiphoppens store inspirationskilder, og deres musik er blevet samplet af blandt andre Nas, Ice Cube og mange flere. The Blackbyrds udgav adskillige roste, og senere betydningsfulde funk-albums tilbage i halvfjerdserne og skiltes senere for at blive genforenet igen i 2012. I år besøger de festivalen i Valby sammen med den amerikanske jazz-trompetist Tom Browne, der står bag sangen "Funkin' for Jamaica", der vil vække genklang i manges ører. The Blackbyrds' sample "Doin' It In The Park" fra sangen "Rock Creek Park" er i øvrigt også Vanguard Music Festivals overskrift i 2015. 

Mobb Deep


De to Queens-rappere fra Mobb Deep (billedet) satte ny dagsorden for East Coast-rappen med albummet "The Infamous" fra 1995. Pladen er hyldet som et af de mest realistiske gangsta-albums, der nogensinde er udgivet, og står i dag som en milepæl i hiphop-historien, der var med til at definere halvfemsernes lyd. Gruppen udgav ultimo 2004 det femte og meget anmelderroste album, "Amerikaz Nightmare" feat. blandt andre Lil' Jon og Kanye West. Deres seneste album, "The Infamous Mobb Deep", udkom i 2014.    

Jay Electronica


Roc Nation-artist og Jay-Z protegé Jay Electronica har et komplekst og fyldigt CV, der viser ham som både en overbevisende rapper og filmskuespiller, hvor talenterne står i kø og forløber sideløbende. Karrieren tog fart efter, han i 2007 begyndte at smide sine tracks på MySpace, hvorefter Roc Nation knyttede ham tæt til sig. Jay Electronica er siden blevet et af de mere omdiskuterede profiler på hiphop-scenen blandt andet på grund af de tre singler "Exhibit A-C", og mens han stadig mangler at sætte en udgivelsesdato for sit kommende og ventede 2015-album, har singlen "Road to Perdition", hvor han sampler Jay-Zs "Success", spredt sig på nettet og i radioer.

Vanguard Music Festival foregår den 31. juli til 1. august 2015 i Søndermarken i Valby. Du kan se programmet på den officielle hjemmeside og finde billetter via GAFFA Live


 

 

ANNONCE