Nyhed

Lyt: 11 essentielle sange i oktober

Månedens varmeste numre, du bare SKAL høre

Vi er i fuld gang med en ny måned, og derfor har vi valgt 11 nye, stærke sange, som du endelig ikke må gå glip af i oktober måned. Lyt til dem her og på en Spotify-playliste nedenfor.

Júníus Meyvant – Hailslide

Den islandske sanger Unnar Gísli Sigurmundsson udgiver musik under kunstnernavnet Júnís Meyvant og slog sidste år igennem lydmuren med nummeret Color Decay. I skrivende stund arbejdes der på et kommende debutalbum, og at dømme efter singlen Hailslide er der god grund til at skrue op for forventningerne. Nummeret får luft under vingerne med et velkomponeret blæser- og strygerarrangement og en særegen folk-vokal, der vil passe perfekt til efterårskuldens indendørshygge.

Julias Moon – On the Run


Den fremadstormende synthduo står bag dette dansable nummer, der med garanti vil betyde fladtrådte skosåler på landets dansegulve. Duoen har selv udtalt, at singlen er konstrueret efter funktionalitetsprincippet, og de har derfor barberet nummeret for overflødige følelsesudladninger. Med den velkendte fraseringsmættede vokal fra Louis Samson er der skudt skarpt efter taktfaste beats og i øvrigt med en intro, der henleder tankerne på halvfemsernes landeplage Macarena af Los Del Rio.

Kira Skov – I Celebrate My Life


Kira Skov hylder livet på sin atmosfæriske single, der med tør vokal udfolder sig i et fyldigt lydunivers med distortion-guitar og tunge klangbunde. Nummeret er første single fra hendes kommende album May Your Mind Explode a Blossom Tree, hvor hun har fortsat arbejdet med PJ Harvey-produceren John Parish, der også stod bag sangerindens anmelderroste album When We Were Gentle fra 2013. Albummet udkommer 16. oktober.

Slayer – Cast The First Stone


Repentless er thrash metal-legenderne første album siden 2009. Ord om hævn og krigsråb bliver spyttet frådende ud af forsanger Tom Araya over dundrende trommer og tunge guitarriffs, der skærer sig igennem lydbilledet. Det virker passende for et nummer, der er inspireret af blodudgydelser og barbariske krigsritualer på Grækenlands antikke slagmarker. Selvom Slayer blev et medlem fattigere, da medstifter og guitarist Jeff Hanneman måtte opgive kampen til leverkræft i 2013, er formen stadig intakt.

Fallulah – Social Club

"Here I come again", synger den danske sangerinde, der har forholdt sig tavs som graven siden udgivelsen af Escapism fra 2013. Nu er hun kommet i folden hos det amerikanske pladeselskab Instant Records, der vil udgive hendes kommende album i begyndelsen af næste år. Det er den engelske FKA Twigs- og Lana Del Rey-producer Liam Howe, der står bag udspillet, og hendes første single genlyder traditionen tro af klap, luftig vokal og dansable beats.

 

Janet Jackson – Unbreakable

En plirrende tangentintro slår tankerne tilbage til nummeret Together Again fra albummet The Velvet Rope, og det er ikke overraskende. Titelnummeret fra hendes kommende album er produceret af duoen Jimmy Jam og Terry Lewis, der også sad bag mikserpulten på halvfemser-klassikeren. Med skrøbeligt skælvende vokal over et catchy vokalsample sender sangerinden en fuldfed kærlighedserklæring ud til sin trofaste fanskare.

David Gilmour – Today

Den tidligere Pink Floyd-guitarist står bag denne optimistiske single fra soloalbummet Rattle That Lock. Nummeret er spækket med melodiøs guitar, teatralsk kor, strygere og orgelklange. En glædesbevinget skæring, der genlyder af det legendariske Pink Floyd-album The Wall.

Siouxsie Sioux – Love Crime

Den karismatiske sangerinde har ikke givet lyd fra sig siden 2007, men står bag dette kælderdystre soundtrack til det sidste afsnit af serien Hannibal. Nummeret genspejler seriens gruopvækkende tematik med mørke bastoner og et foruroligende slæbende tempo, der langsomt kryber ind under huden og lægger sig der, som edderkoppeæg klar til udklække hvert sekund – på den fede måde.

Ann-Mary Kay – Drifting Away

Sangerinden med det velklingende navn har danske rødder, men er bosat i New York. Efter en rygsæksrejse til fremmede musikkulturer lod hun sig inspirere af naturens vildskab og ikke mindst sin umættelige nysgerrighed på livet. Seneste single fra hendes kommende album Another Way Home reflekterer og udforsker med omdrejningspunkt i hendes lyse, sødmefulde vokal. 

Justin Bieber – What Do You Mean?

Med et tikkende ur, en panfløjte og elektroniske elementer bliver der sat lyd på nedtællingen til den velfriserede sangers fjerde album, der udkommer 13. november. Nummeret er stærkt inspireret af samarbejdet med Diplo og Skrillex på Where Are Ü Now, der har givet hans udtryk en skarpere kant end tidligere. Det har allerede nu vist sig at være frugtbart, da singlen er strøget direkte ind på Billboards førsteplads.

Lana Del Rey – Music To Watch Boys To

Mens sensommeren langsomt ebbede ud, hviskede den amerikanske sangerinde sig drævende og sensuelt igennem tredjesinglen fra sit dugfriske album Honeymoon. Det er ikke mere end et år siden, at albummet Ultraviolence så dagens lys, men allerede nu er der rig mulighed for at betragte mænd fra skjulet bag singlens drømmende og atmosfæriske lydflader.

ANNONCE