Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med masser af spændende musikalske oplevelser.

Vi har netop indledt den første vintermåned, men der er heldigvis masser af spændende musikalske oplevelser forude. Traditionen tro giver vi dig her 11 af slagsen, som er værd at tjekke ud, og som der stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavne for link til billetsalg og yderligere information.

 

TORSDAG DEN 1. DECEMBER


København:

The Game, Viften (spiller også på VoxHall 2. december)

Den amerikanske hiphop-stjerne The Game gæster Danmark i to omgange, når han den 1. december giver koncert på Viften i Rødovre og den 2. december på VoxHall i Aarhus. The Game, med det borgerlige navn Jayceon Terrell Taylor, debuterede i 2005 med albummet "The Documentary" og udgav sin ottende plade "1992" i oktober. Han er en hyppig gæst i Danmark, og vi skal derfor ikke længere tilbage end januar i år for at finde hans sidste koncert på dansk grund. Her spillede han i et udsolgt Store Vega, hvor GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard kvitterede med tre stjerner og skrev: "Game proklamerer for 117. gang "Copenhagen one of my favorite cities", og vi kan sgu også godt li' ham, men en dag ville jeg ønske, at han ville skrue ned for sine gimmicks og lade musikken tale. Det er min lille drøm, for han kan, når han vil". Hele anmeldelsen kan læses her.

 


Pretty Maids + Mike Tramp, Amager Bio (få billetter)


Torsdag aften kan du komme til dobbeltkoncert i Amager Bio og opleve det jyske hardrock-band Pretty Maids og den københavnske sanger Mike Tramp. Horsens-gruppen Pretty Maids har siden starten af 80'erne markeret sig som et af Danmarks bedste bud på en hardrock-gruppe af internationalt format. I løbet af deres karriere har de været support for navne som Black Sabbath og Alice Cooper, og da de spillede til Copenhell sidste år, kvitterede GAFFAs anmelder Keld Broksø med en fuld plade i form af seks ud af seks stjerner. Læs hele anmeldelsen her. Med sig denne aften har gruppen den danske sanger og sangskriver Mike Tramp – rockikonet, som med 40 år i musikbranchen har været del af grupperne Mabel, White Lion, Freak Of Nature, for til sidst at gå solo. Hans seneste soloplade "Nomad" udkom sidste år og modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Keld Rud med introduktionen "Nomad er det bedste Mike Tramp-album, jeg har hørt." Hele anmeldelsen kan læses her.

 

Mykki Blanco, Vega

I aften kan du i Lille Vega få fornøjelsen af Mykki Blanco, der for alvor har udfordret den maskuline og machoprægede hiphop-scene. For Blanco, som blev kendt i 2012 med singlen "Wavvy", har det længe været et tema at lege med kønsrollerne. Multitalentets rigtige navn er Michael David Quattlebaum Jr., mens Mykki Blanco er kunstnernavnet og "den kvindelige side af ham". I år udgav Blanco sit første studiealbum med titlen "Mykki", så denne aften er det rig mulighed for at høre helt nyt materiale fra den ekstravagante personlighed. Den internationale performancekunstner, aktivist og rapper er et kendt YouTube-fænomen, der har vundet flere priser for sin ep "Mykki Blanco and the Mutant Angels". Mykki Blancos drøm er at skabe en tværæstetisk og forskelligartet musikscene, der rækker langt ud over de bokse, kunstneren mener, samfundet automatisk placerer mennesker i. I 2014 optrådte Mykki Blanco på Distortion i København, og du kan læse en omtale her

 

Aalborg:

L.O.C., Arena Fyn (spiller også i Aalborg Kultur- og Kongrescenter 2. december og Scandinavian Congress Center 3. december - der er få billetter begge steder)

Den 28. oktober var det 15 år siden, at L.O.C. udsendte sit debutalbum "Dominologi". Det markerer den populære rapper med fire koncerter i landets fire største byer og et dobbelt best of-album, "Anno XV", som udkom i oktober. "Anno XV" er en opsamling med 27 hits, der spænder over hele L.O.C.'s karriere, og til koncerterne vil han fremføre de i alt 30 sange på albummet i deres fulde længde. I går sparkede L.O.C. sin mini-turné i gang, da han gav koncert i Falconer Salen, hvor GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard kvitterede med fire stjerner. Du kan læse GAFFAs jubilæumsinterview med L.O.C. her.

 

FREDAG DEN 2. DECEMBER

København:

Baby in Vain + The Love Coffin, Loppen

I september indledte rocktrioen Baby in Vain deres Danmarksturné, hvoraf den sidste koncert finder sted fredag den 2. december på Loppen. Baby in Vain blev dannet i 2012 og består af Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen. De brød for alvor igennem i 2013 med singlerne "Corny #1" og "The Thrill", og deres grunge- og guitar-baserede rock giver utvivlsomt associationer til Seattles grungescene i starten af 90'erne. Da gruppen optrådte til Fredagsrock Festival i Tivoli i 2013, gav GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard fuld plade i form af seks ud af seks stjerner. Læs hele den begejstrede anmeldelse her.

Den københavnske rockkvintet The Love Coffin fortolker de mørke sider af moderne eksistens. Gruppen spiller noiserock med både psych'ede og agressivt punkede elementer, og vokalen skifter fra det inderlige til det næsten growlende. Da The Love Coffin spillede til Aarhus Psych Fest i oktober, skrev GAFFAs anmelder Aske Hald Knudstrup blandt andet: "The Love Coffin blander nogle ret kontrastfyldte elementer, og vokalens brede spektrum giver minder om Samuel T. Herring fra Future Islands, der også svinger mellem rolig fløjlsblødhed og dyb growl direkte fra struben. Det overordnede udtryk er ret unikt, og referencen til Neil Young med tekstbidden "It's better to burn out than it is to stay" efterlader et positivt indtryk af bandet hos mig." Læs hele anmeldelsen her.

 

Ennio Morricone, Forum

For første gang nogensinde gæster den legendariske filmkomponist Ennio Morricone i en alder af 88 år Danmark, når han den 2. december står i spidsen for 200 musikere og korsangere i Forum, København. Ennio Morricone har komponeret over 500 værker til film og TV, såvel som over 100 selvstændige værker, og er kendt og elsket for nogle af de mest ikoniske mesterværker fra filmens verden. Senest er han blevet hædret for sit arbejde med musikken til Quentin Tarantinos "The Hateful Eight", som ud over at hjemtage årets Oscar i kategorien "Best Original Score" tillige har vundet en Golden Globe for "Best Original Score", en BAFTA for "Original Score" og "Best Soundtrack" af New York Films Critics Award. Om showet har Morricone udtalt:

"På denne turné optræder jeg med et helt nyt program med nye højdepunkter, som jeg allerede arbejder på. Der vil selvfølgelig være klassiske stykker fra de store Sergio Leone-westerns og "The Mission". Men den samlede oplevelse vil være anderledes denne gang. Jeg inkluderer musik fra mit samarbejde med Quentin Tarantino såvel nogle stykker musik fra Leone-westerns, jeg ikke har haft med på mine tidligere turnéer."

 

 

Odense:

Wolfmother, Posten

Det australske band Wolfmother giver koncert på dansk grund, når heavy-fyrene optræder på Posten i Odense fredag den 2. december. Gruppen debuterede i 2005 med deres selvbetitlede album og har siden kastet tre plader af sig. Wolfmother har løbende skiftet medlemmer, men den bestandige kerne består stadig af forsanger Andrew Stockdale, bassist og keyboardspiller Ian Peres og trommeslager Alex Carapetis. I august gæstede gruppen Train i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder Alexander Hemstedt kvitterede med fem flotte stjerner og ordene: "Andrew Stockdale [har] formået at give sit band en klar lyd og signatur, hvor man ikke er i tvivl om, at man har med Wolfmother at gøre. Man kan tydeligt høre Stockdales helte fra ungdommen, men han har placeret sin musik solidt og fast i nutiden." Læs hele anmeldelsen her.

 

 

LØRDAG DEN 3. DECEMBER

København:

Annisette Trio, Christians Kirke, København

Den legendariske The Savage Rose-sangerinde, Annisette Koppel, vil kunne opleves med sin trio Homeless Love i intime rammer, når hun besøger Christians Kirke den 3. december. Med sig har hun Frank Hasselstrøm (Catbird, m.fl.) på klaver og trombone og Las Nissen (Dissing & Lass, m.fl.) på guitar. Sammen med The Savage Rose har Annisette Koppel siden dannelsen i 1967 udgivet 24 album. Gruppen har været med til at revolutionere den danske rock og samtidig definere den som en helt selvstændig kunstart. Deres seneste album "Roots Of The Wasteland" udkom i 2014 og modtog fem imponerede stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk, som skrev:

"Annisettes stemme er (selvfølgelig) heller ikke den samme som i '68 – hvilket ikke betyder, at den er blevet mindre udtryksfuld med årene. Klangen er mørkere, men vitaliteten intakt, og Annisette fremstår stadig som vores usammenligneligt stærkeste, kvindelige rockstemme. Respekt, som det hedder i 2014." Læs hele anmeldelsen her.

 

Gents, Vega

Den københavnske duo Gents består af Theis Vesterløkke og Niels Fejrskov Juhl. Det hele startede for et par år siden, da de begge flyttede til Berlin med en fælles passion for 80'er-synths og trommemaskiner og skitser til, hvad der senere skulle blive "Embrace The Future" – duoens debut-ep. I dag fremstår Gents således som et solidt band med en signaturlyd inspireret af 80'er-pop, fyldt med synths, programmerede beats og en blød crooner-barytonvokal af Juhl.

 

Jóhann Jóhannson, Bremen Teater

Den dobbelt Oscar-nominerede og Golden Globe-vindende islandske komponist Jóhann Jóhannsson spiller live på Bremen Teater den 3. december som en del af CPH PIX's koncertprogram. Jóhannssons musik er melankolsk, smuk og sine steder ganske mørk. Han er en af tidens bedste eksempler på en komponist, der er vokset ud af den rytmiske musik og har bevæget sig ind på den klassiske scene med sine nyklassiske kompositioner. Igennem årene har han komponeret musik til en del indiefilm, men fik sit store Hollywood-gennembrud i 2013 med sin foruroligende score til thrilleren "Prisoners". Herefter fulgte musikken til Stephen Hawking-biografien "The Theory of Everything", som sikrede ham den første Golden Globe. I 2015 blev hans musik til "Sicario" Oscar-nomineret, og i september udgav han sin første soloplade i seks år med titlen "Orphée". Da Jóhannsson gæstede København tilbage i 2007 kvitterede GAFFAs anmelder Lars Rønn Olsen med fem flotte stjerner og kaldte koncerten "ekstremt interessant og vellykket". Læs hele anmeldelsen her.

 

Asger Techau, DR Koncerthuset, Studie 3

Asger Techau har gennem de sidste 25 år været en stor del af den danske musikbranche, især som producer og trommeslager i rockbandet Kashmir, der pt. holder pause. Techau har fuldt gang i sit soloprojekt og skød i midten af november sin mini-turné i gang. Med sig på tour har han en flok topprofessionelle musikere i form af trommeslager Morten Hyldahl, Mads Tunebjerg fra Kashmir på bas, Kaspar Kaae fra Cody og Claus Arvad fra The White Album på guitar samt jazzpianisten Allin Bang på klaver og synth. Tidligere på året udgav Asger Techau sit solodebutalbum "Phonetics", der af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen blev tildelt fire stjerner med ordene: "Resultatet er et lækkert og erfarent gennemarbejdet album med en sound ikke fjernt fra Saybia og den melodiske, dybfølte, bløde rockbølge, som også Kashmir særligt tidligere har flirtet rundt med". Du kan læse anmeldelsen her.

 

Koncerter, vi ville omtale, hvis de ikke var udsolgt:

- Hymns from Nineveh, Sankt Lukas Kirke, Aarhus, 2. december og Vor Frue Kirke, 3. december

- Pet Shop Boys, Operaen, 4. december

- DMA World, Jazzhouse, 4. december

 

 

ANNONCE