Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i september

GAFFA.dk - Alt om musik

En ny måned står for døren, og derfor kigger vi traditionen tro på månedes mest uundværelige koncerter, der stadig er ledige billetter til. Klik på kunsternavnet for at komme til billetsalget.

 

1/9 Kira Skov og Nikolaj Hess, Ellegården i Farum (turnéstart)


Sangerinden og sangskriveren Kira Skov og pianisten Nikolaj Hess har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge, og de har nu besluttet sig for at tage på Danmarksturné som duo. Turnéen bliver sparket i gang på Ellegården, hvor duoen spiller en intim koncert, hvor de vil spille en blanding af egne kompositioner og udvalgte sangskriverklassikkere fra blandt andre Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan og Billie Holiday. Turnéen fortsætter landet rundt hele september.

 


7/9 LCD Soundsystem, Vega (få billetter)

LCD Soundsystem har udsolgt deres koncerter den 8. og 9. september, og der er derfor blevet indsat dette ekstra show den 7. september, så man stadig kan nå at få billetter til det amerikanske electro-disko-rockband. James Murphy, som gemmer sig bag navnet, turnerer lige nu med sit nye album "American Dream", som er hans første album siden 2010 og udkommer 1. september.

Sidste år lukkede LCD Soundsystem Orange Scene på Roskilde Festival. Den koncert fik de fire store stjerner for, for som GAFFAs anmelder Ras Bolding skrev, så er gruppen "rigtig god live".

 


7/9 Warhaus, Posten

Warhaus udgav deres debut-album "We Fucked A Flame Into Being" tilbage i efteråret 2016. Et album, der er kendetegnet af både dystre og smukke melankolske sange. Frontmanden Maarten Devoldere (også kendt som den ene frontfigur i Balthazar) har en karakteristisk dyb vokal og trækker på inspiration fra store kunstnere som Tom Waits, Serge Gainsbourg, Leonard Cohen og Nick Cave. Det er første gang bandet kommer til Danmark, men skal man tro på anmelderne, er der meget at glæde sig til. Belgierne spiller også på Radar i Aarhus 8. september og Huset i København 9. september.

 

14/9 Princess Nokia, Vega

Den selverklærede hiphop-prinsessse Destiny Frasqueri aka. Princess Nokia har med sit debut mixtape "1992" givet klubmiljøet i New York ny kulør og gjort sig bemærket med sine minimalistiske beats og moderne feministisk aggressivitet. Princess Nokia optrådte på Roskilde Festival i år, hvor hun blev flyttet fra Pavillionen til den større scene Apollo, på grund af den store interesse for hendes koncert.

 

20/9 Beth Ditto, Vega

Den tidligere Gossip-forsangerinde Beth Ditto er gået solo og udgav i sommer sit første soloalbum "Fake Sugar", som hun nu turnerer med. Gossip-sounden og punk-attituden har Ditto taget med videre på sit soloprojekt, og nu tager hun det med til Danmark. Albummet fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet roste hendes grandiose vokal. Forhåbentlig er vokalen lige så stor live, som den er på indspilningen.

 

23/9 Tori Amos, DR Koncerthuset (få billetter)

Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist Tori Amos udgiver den 8. september sit 15. album "Native Invader" og tager i den forbindelse på turné, hvor hun også kommer forbi Danmark. Til koncerten vil hun spille numre fra det nye album, men hun undgår nok ikke også at komme forbi et par gamle favoritter som "Cornflake Girl" og "Silent All These Years". Den klassisk uddannede musiker var sidst i Danmark i 2015, hvor hun fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

 

24/9 Sting, Royal Arena

Den tidligere Police-forsanger er leveringsdygtig i hits fra 70’erne, 80’erne, 90’erne og til dels 00’erne, og nu, hvor han turnerer med sit seneste album "57th & 9th" fra fra 2016, kan man også forvente liveversioner af hans nye sange, når han besøger Royal Arena. På touren spiller Sting med en trio af livemusikere og får desuden besøg på scenen af en særlig gæst, nemlig sin søn Joe Sumner, der også har udgivet sin egen musik med bandet Fiction Plane.

Sidst Sting gæstede Danmark spillede han til Smukfest og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, for en stærk, men uoverraskende koncert. Måske kan han overraske lidt mere, nu hvor han har flere nye sange med sig.

 

28/9 Irah, Studenterhuset Aalborg

Den danske synth-popduo Irah, alias sangerinde Stine Grøn og keyboardspiller Adi Zukanovic, gjorde sig for første gang bemærket, da de spillede på Spot sidste år. Igen i år gæstede de festivalen, hvor de var helt oppe og få seks stjerner af GAFFAs anmelder, der skrev: "Alt i alt en intens, smuk, velspillet, vellydende, medrivende, kuldegysfremkalende seance. Mere kan man ikke forvente sig."

Når duoen bevæger sig ud på de danske scener igen, kommer de også forbi Radar den 29. september og Sønderborghus den 30. september.

 

28/9 John Legend, Royal Arena

John Legend (billedet) er både multi-platinsælgende kunstner og har vundet såvel en Oscar og en Golden Globe som hele 10 Grammyer. Han brød igennem i 2004 med debutalbummet "Get Lifted", og turnerer nu med sit seneste album "Darkness and Light" fra 2016. Selvom Legends to seneste album har fået halvlunkne anmeldelser af GAFFA, så scorede han højt, sidst han blev anmeldt af GAFFA, hvor GAFFAs anmelder kvitterede med fem stjerner. Så forhåbentlig overgår hans live-optræden endnu engang hans albumpræstation.

 

29/9 Benal, Train

I november sidste år kunne hiphopduoen Benal, alias rapper Benjamin og programmør Albert, melde udsolgt i Store Vega, og nu er de tæt på at gøre det igen. Koncerten på Vega den 30. september er nemlig næsten udsolgt, mens der stadig er ledige billetter til koncerten på Train aftenen før.

Om de kommende koncerter har Benjamin udtalt:

"Vi har brugt det sidste år på at lave ny musik. Vi holder de to koncerter for at vise folk, hvad klokken er slået. Det er ikke bare koncerter, det er overgangsritualer til en ny dimension. Hvis du er så heldig at få dine små fingre i en billet, bliver du glad, for da ved du, at du for en gangs skyld har gjort noget godt."

 

30/9 Communions, Posten (turnéstart)

Den københavnske post-punkkvartet Communions udgav tidligere i år deres debutalbum "Blue" og har siden turneret igennem Europa og Japan – og nu vender de hjem til Danmark, hvor de spiller fire koncerter. De kommer nemlig også forbi Pumpehuset, Studenterhuset Aalborg og Voxhall på deres tour. De får support fra First Hate på Posten og Studenterhuset.

Bandet blev startet af brødrene Martin og Mads Rehof, og beder du dem selv beskrive deres musik, svarer de: "Det er drømmende, og "Blue" har en blanding af melankoli og noget hårdtslående. Vi tænker ikke så meget over, hvordan vi former vores lyd. Det handler mere om melodierne."

 

De her koncerter ville vi have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

2/9 og 3/9 Water music med Oh Land, Randers Havn

29/9 J. Cole, Tap1

30/9 Slowdive, DR Koncerthuset

30/9 Diana Krall, Operaen

 

ANNONCE