Nyhed

Overblik: Her er årets bedst og værst anmeldte Roskilde-koncerter

GAFFA – alt om musik

Roskilde Festival er forbi for i år. Traditionen tro kigger vi tilbage på de bedste og værste anmeldte koncerter på årets festival. Ingen måtte nøjes med én stjerne, men en håndfuld kunstnere fik henholdsvis seks og to. Vi begynder med toppen.

Seks stjerner:

Solange (billedet), Arena, torsdag


"Med en perfekt blanding af de nyere numre og gamle hits fra 2012’s ep ”True”, som ”Some Things Never Seem To Fucking Work” og ”Losing You”, formåede Solange at balancere på en meget vanskelig knivsæg mellem æstetik og gedigen underholdning." (af Sara Elisabeth Nedergaard) Læs hele anmeldelsen.

The xx, Orange, torsdag

"'Crystalised' var et godt eksempel på, hvor godt det lykkedes trioen at komme ud over rampen med deres bredformatsminimalisme. Med dundrende tam-tam'er og smukt samspil mellem guitar og bas emmede det af stemning, og det skæmmede kun lidt, at Oliver Sims mikrofon tilsyneladende satte ud under et af hans vers, og at lyden på Romys stemme i starten af koncerten var en smule skinger – det kom der heldigvis bedre styr på." (af Jesper Buhl) Læs hele anmeldelsen.


Nas, Orange, torsdag

"Han behøvede kun en mikrofon, et beat og en scene for at levere den bedste hiphop-koncert jeg har oplevet på Orange – en scene både Kanye West, Snoop Dogg og Jay-Z har haft svært ved at udfylde."(af Peter T. Aagaard) Læs hele anmeldelsen.

The Avalanches, Apollo, fredag


"Når de er allerbedst – og det er åbenbart live – giver de en overbevisende rekonstruktion af, hvordan den helt tidlige hiphop føles. Med en diskofeeling, et groovy beat og rappere, der fulgte musikken mere end egoet." (af Hansen) Læs hele anmeldelsen.

Slowdive, Avalon, lørdag

"De sylespidse guitarslides godt dyppet i rumklangseffekter stikker til den dybe rytmebund med en bas, der svajer tungt og giver en hallucinerende effekt. Fornemmelsen af at køre i karrusel og miste jordforbindelsen er nært forstående." (af Finn P. Madsen) Læs hele anmeldelsen.

Anthrax, Arena, fredag

"Jeg så mødre med et par småbørn ikke meget over de 10 år, velrundede fadølsdrenge og selv teenagere gå helt bersærk til slagsange som ”Madhouse,” ”Fight 'Em 'Til You Can't” og selvfølgelig signatursangen ”Indians”." (af Keld Broksø) Læs hele anmeldelsen.

Arcade Fire, Orange, lørdag

"Arcade Fire får det hele til at se nemt ud. Her er der plads til alle, og som Orange Scene omdannes til et musikkollektiv med plads til næsten 100.000 mennesker, indfinder der sig en betydning."(af Simon Nielsen). Læs hele anmeldelsen.

 

To stjerner:

AyOwa, Countdown, søndag

"AyOwA gjorde, hvad de kunne og genkaldte sig tanker mod Under Byen, men uden den samme nerve og skrøbelighed som det hedengange aarhusianske orkester." (af Rosa Louise Stilgren) Læs hele anmeldelsen her.

Alsarah & The Nubatones, Avalon, onsdag

"Musikken blev jappet igennem, hvor klassikere på stribe blev skamredet. Alsarah havde en af de dage, hvor hun forbavsende ofte ville synge falsk, ligesom hendes søster på kor nok skal overveje et karriereskift." (af Torben Holleufer) Læs hele anmeldelsen her.

Bryson Tiller, Arena, torsdag

"Den følsomme “Exchange” faldt hurtigt igennem den ellers hårdtslående puls, fordi det ikke på noget tidspunkt gik rent igennem, når han sang og ikke rappede." (af Rosa Louise Stilgren) Læs hele anmeldelsen.

Tinashe, Arena, fredag

"Tinashe forsøgte alt, hvad hun kunne, men havde musikken som anden prioritet, og det resulterede i en trættende koncert, hvor klichéerne efterhånden blev kvalmende." (af Rosa Louise Stilgren) Læs hele anmeldelsen.

Emil Stabil med gæster, lørdag

"Samlet set var koncerten også generelt set rodet sammensat, og undertegnede savnede i den grad en rød tråd og interaktion de internationale kunstnere imellem." (af Jaspar Bang) Læs hele anmeldelsen.

Freddie Gibbs, Avalon, lørdag

Koncerten minder om en slags musikalsk mørkeleg og stopdans, hvor musikken og lyset tændes og slukkes vilkårligt. Helt komisk bliver det, da Gangsta Gibbs insisterer på, at publikum skal rappe hele linjer for ham og virker overrasket, da det ikke lykkes.

ANNONCE