Nyhed

Jazzguruen Gregory Porter kommer til Danmark

GAFFA.dk - Alt om musik

Manden med attituden, rytmen og vokalen varsler dansk besøg til foråret. Herligheden går ned den 24. og 25. marts i henholdsvis Aarhus (Musikhuset) og København (Operaen).

Gregory Porter er før blevet omtalt som et af de største navne på tidens internationale jazzscene. Karakteriseret ved sin bløde og inderlige stemme formår han at skabe et musikalsk lydbillede, der krydser jazz med blues og soul og således etablerer et spændingsfelt, der ikke alene peger på musikken, men også på en kulturarv, der kan trækkes til sydstaternes gospel. Det er stemmen, der er afsenderen, og selvom det medbragte band er af næsten lige så højt musikalsk niveau, så er det i fortællingerne, at han fanger din opmærksomhed.

Sidste gang Porter gæstede Danmark var tilbage i juni, hvor han markerede sig på Heartland Festival. Ligeledes gæstede han Copenhagen Jazz Festival sidste år, hvor GAFFAs anmelder Ivan Rod kvitterede med fem ud af seks stjerner og overskriften “Magisk stemmepragt og forbindelse til noget guddommeligt”:


"Konstant holdt han publikum i sin hule hånd med sin fantastiske stemme, sin karismatiske optræden og sin brede appel. Og dét uanset om han sange egne, meget personlige sange, eller protestsange knyttet til kampen for borgerrettigheder i 60ernes USA. Han var troværdigheden selv som sanger og sceneoptrædende”.

Tilbage i 2014 optrådte Porter også på Copenhagen Jazz Festival, hvor selveste Stevie Wonder kom forbi som surprise-gæst. Læs den seksstjernede anmeldelse her.

Den 45-årige amerikanske jazzsanger udgav sit første album i 2010, og allerede der fik omverdenen øjnene op for hans talent, da albummet blev nomineret til en Grammy i kategorien Best Jazz Vocal Album. Titelsangen fra hans andet album blev to år senere også nomineret til en Grammy i kategorien Best Traditional R&B Performance. Tilbage i 2014 vandt han så endelig Grammy-statuetten for Best Jazz Vocal Album.


Lyt til Porters "No Love Dying" fra albummet Liquid Spirit, 2014, herunder. 

 


ANNONCE